Annonce
Sport

Søndagsnavne - med Lars Elstrup som mentor, OKS-pølsemands festdag og B1909-Marienlyst-kuriosum

Magnus Nielsen - her i en redning under OB's træningslejr i Tyrkiet - er sammen med angriberen Tobias Augustinus Jensen udtaget til U18-landsholdet. Foto: Annelene Petersen 

Hvis du brænder for petanque, så bør du omgående allerede tune ind på Live Sport på fyens.dk eller faa.dk kl. 8.50 søndag for at følge VM-finalerne, der spilles i Karlslunde på Sjælland. Der venter et sandt drama. Petanque er den sport, hvor man kaster nogle store kugler for at komme tæt på den lille kugle - kaldet "grisen".


Junior Brumado - den store brasilianske angriber - kommer ikke med i pokalfinalen mod OB Kristi himmelfartsdag i Brøndby. Det viser sig, at hans knæskade pådraget mod Brøndby holder ham ud i tre måneder. I forvejen er målmand Elias Olafsson, Paulinho, Nikolas Dyhr og Mads Døhr Thychosen på skadeslisten.


OB's angriber Tobias Augustinus-Jensen og målmand Magnus Nielsen er igen udtaget til U18-landsholdet, som rejser til Ungarn den 30. maj for at spille venskabskampe. Tobias og Magnus har begge deres daglige gang i Ådalen, hvor Magnus er en del af førsteholdstruppen og Tobias spiller på OB’s U19-hold. Tobias var dog også udtaget til førsteholdet, da OB spillede mod Viborg FF i torsdags. I Ungarn skal der spilles to kampe; den 1. juni kl. 18.00 og den 4. juni kl. 11.00. Begge kampe spilles mod Ungarns U18-landshold.

Annonce


Europamester Lars Elstrup følger nøje OB's træning i øjeblikket og øser af sin store fodboldviden. Elstrup var vel nærmest i en slags mentor-rolle over for Bashkim Kadrii, da OB lørdag havde afsluttet træningen på Nature Energy Park.  De har også det stærke venstre ben til fælles. Kadrii var end ikke et år gammel, da Danmark blev Europamester.


Sebastian Zografos er netop fyldt 16 år, og det har han fejret med at sætte sin signatur på en treårig ungdomskontrakt i OB. - Vi er glade for, at vi har skrevet kontrakt med endnu en ung spiller, som er i gang med at udvikle sit potentiale. Sebastian har udviklet sig rigtig meget fra at være en offensiv spiller, som nu er blevet back,  siger Tonny Hermansen.


Sebastian Zografos startede som ungdomsspiller i OB, inden han skiftede til Brændekilde Bellinge Boldklub og derefter videre til Næsby Boldklub - begge Øens Hold-klubber. Sidste år blev han Danmarksmester i U15-Ligaen med OB.


Fredag aften havde forårets overraskelse i den ”fynske” kreds 3 i Danmarksserien, OKS, hjemmekamp mod FC Sydvest 05 Tønder. Det gæstende bundhold fik 2-2 på en scoring i de såkaldt døende sekunder, som nu også er nået til Østerbæksvej.


Det kunne dog ikke ødelægge humøret hos hjemmeholdet, idet der var fejring af den ganske kendte pølsemand Lars Gjersings 70-års-fødselsdag. Det blev markeret ved, at klubben gav en gratis Albani-flaskeøl til alle, der kiggede forbi Gjersing’s Corner.

OKS-pølsemand Lars Gjersing havde igen taget det store skrud til faget henhørende på i anledning af 70-års-fødselsdagen. Her ses Gjersing i sin hule "Gjersings Corner" på Okson Park,og der var var fredag aften igen ikke sparet på "te'be'høret", som har været med til udløse fem ud af seks mulige sportsgastronomiske Sport Fyn-kokkehuer sidste år i disse spalter, og derfor hænger der fem glimtende og stolte stjerner oven på pølseboden, der ligger lige ved indgangen. Foto: Niels Abildtrup


Da Boldklubben Marienlyst et halvt døgn senere listede over Kochsgade og Kertemindevej – vælg selv – til lokalopgøret i samme DS-kreds mod B1909, funderede Marienlysts historiske departement, som er præget af den tilbagevendte formand Anders W. Berthelsen over, hvor mange sæsoner siden det var, at Marienlyst havde mødt netop B1909, som indtil de sidste 10-15 år altid har været storebror i Skibhus- og Kochsgade-kvarteret.


Allerede i efteråret mødtes klubberne på B1909’s kunstgræs på en bidende kold tidlig vinterdag, og nierne vandt snævert. Og kronede dermed fremgangen i efteråret.


BM-formand Anders W. Berthelsen kunne fortælle om den forrige sæson, hvor de to hold mødtes:- Vi skal tilbage til 1940! Dengang spillede man hvert år finale om Fynsmesterskabet, og 1909 vandt både ude og hjemme. Også i 1938 mødtes de to klubber i finalen om Fynsmesterskabet, også med 1909 som vinder af begge kampe. Fynsk fodbolds historie er finurlig. OB’s og 1913’s førstehold har vi jævnligt mødt, men sjovt nok skulle der gå mere end 80 år uden førsteholdskampe mellem BM og 1909”, ymtede BM-formanden efter et finurligt dyk ned i de gamle bøger.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Lensbaronens datter i tårevædet tale: Valdemars Slot er færdig som museum - der er intet at vise frem

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Våbenlager på værtshus: 93 års fængsel til fynske narko- og våbenhandlere

Odense Håndbold For abonnenter

Før gyseren i DM-semifinalen i Ikast - Odense Håndbold holder kortene tæt ind til de orange trøjer

Odense

Se før- og nu billederne: Sådan har letbanen forandret Odense

Erhverv

Vestfynsk vækstkomet køber mere jord: Fremrykker byggeri til trecifret millionbeløb

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Nyborg

Kaos på rådhuset i Nyborg fortsætter: Kommunaldirektør sygemeldt - igen

Erhverv For abonnenter

It-firma traf afgørende beslutning efter corona: Nu står udviklere på venteliste til et job

Smerter i hælen sendte 11-årige Adam ud på sidelinjen - nu hjælper en specialsål ham og andre børn tilbage på fodboldbanen

Middelfart

Kendt bagermester forudser vulkanudbrud: Er blevet officiel leverandør af romkugler til Tour de France

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Kerteminde

Mindst tre biler udsat for seriehærværk i central handelsgade: Kristian og Tine fik i ly af mørket smadret sidespejle

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Dobbelt op på bundlinjen trods prisstigninger og megen regn: - Det er sgu lige ved at være det bedste, vi har lavet

Odense

Specialbutik med mange år på bagen rykker ind i Odenses gågade: - Vi føler, at vi hører til herinde

Annonce