Annonce
Faaborg-Midtfyn

Søndagsklassikere fra Cinemateket

Polanskis begsorte krimidrama "Chinatown" fra 1974 sendte Jack Nicholson til tops i Hollywood. Foto: Cinemateket
Helios-Teatret viser tre ældre kvalitetsfilm fra Det Danske Filminstitut i efteråret

Søndag 27. oktober kl. 16 fortsætter Helios-Teatrets repertoiregruppe rækken af ældre kvalitetsfilm fra "Cinemateket præsenterer", og det er Polanskis "Chinatown" fra 1974, der er efterårets første film. I hovedrollerne ses Jack Nicholson og Fay Donaway. "Chinatown" var filmen, der sendte Jack Nicholson til tops i Hollywood. Et begsort kriminaldrama - og en hyldest til den eviggrønne film noir-genre, som er at finde på mange filmelskeres top 10.

Søndag den 17. november gælder det "Leoparden", og Cinemateket slutter med Coen-brødrenes kultfilm fra 1998, "Le Big Lebowski" med Jeff Bridges i hovedrollen som "The Dude", den bowlingspillende, potrygende hippie, som tilfældigvis deler navn med rigmanden Lebowski.

Klassikere med kapow kalder Cinemateket sit tilbud til biograferne. Udvalget i programpakken med 10 film er lige så bredt, som filmhistorien er lang, og der er både danske og udenlandske film at vælge imellem. Helios viste også tre i foråret, og repertoiregruppen håber, Faaborgs filmpublikum vil tage godt imod disse søndags-klassikere, der vises søndag eftermiddag til en favørpris på 50 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce