Annonce
Fyn

Søndagens coronatal: Smittetryk falder i Odense og Svendborg - stiger fortsat i Faaborg-Midtfyn

Der er både gode og dårlige nyheder i de nyeste coronatal, som Statens Serum Institut har offentliggjort søndag eftermiddag. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Smittetrykket stiger fortsat i Faaborg-Midtfyn Kommune. Til gengæld er smittetrykket faldet i både Odense og Svendborg. Fire kommuner på Fyn og øerne er på myndighedernes observationsliste, fordi der er flere end 20 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Fyn: Det går den rigtige vej med smittetrykket i Odense og Svendborg. Sådan lyder den mest opløftende konklusion, efter at Statens Serum Institut søndag eftermiddag har offentliggjort de nyeste tal for de seneste syv dages smitte med coronavirus.

I Odense Kommune er antallet af smittede pr. 100.000 indbyggere - det såkaldte incidenstal - faldet fra 50,9 lørdag til 47,0 søndag, mens det i Svendborg Kommune er faldet fra 20,6 til 18,9 fra lørdag til søndag. Det betyder samtidigt, at Svendborg Kommune er kommet under grænsen på 20 smittede pr. 100.000 indbyggere, som betyder et skærpet fokus fra myndighedernes side.

Forværret situation i Faaborg-Midtfyn

Modsat er situationen i Faaborg-Midtfyn Kommune endnu engang forværret. Fra fredag til lørdag steg incidenstallet fra 64,1 til 73,8. Og søndagens nyeste tal viser nu, at smittetrykket fortsat stiger med et nyt incidenstal på 81,6.

Faaborg-Midtfyn er dermed fortsat med afstand den kommune på Fyn og øerne med det højeste smittetryk.

Udover Faaborg-Midtfyn og Odense Kommuner er også Kerteminde og Langeland Kommuner på myndighedernes observationsliste, fordi man fortsat har et incidenstal over 20.

I Kerteminde Kommune er incidenstallet steget fra 21,0 lørdag til 25,3 søndag.

Og på Langeland er der siden lørdag konstateret én smittet mere, så det totale antal smittede i løbet af den sidste uge nu er på fire personer, hvilket giver et incidenstal på 32,1.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Grundlovsforhør: 40-årig mand fra misbrugsmiljøet varetægtsfængslet efter knivstikkeri på åben gade

Assens

Carelink-direktør beklager, efter Karina stillede sig frem med kritik af teststed: - Jeg er dybt ked af det - vi skal ikke lyve

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce