Annonce
Faaborg-Midtfyn

Søndagens corona-tal: Smittetallet i Faaborg-Midtfyn stiger fortsat

Søndag steg smittetallet igen i Faaborg-Midtfyn. Arkivfoto: Sandra Goldek

Faaborg-Midtfyn: Igen så det ikke godt ud, da Statens Serum Institut søndag offentliggjorde de seneste corona-tal. 42 personer er over de seneste syv dage konstateret smittet i Faaborg-Midtfyn Kommune. Det giver et incidenstal på svimlende 81,6, og Faaborg-Midtfyn er således stadig den kommune på Fyn med flest smittede per 100.000 borgere.

De høje tal har fået store konsekvenser rundt omkring i kommunen. Senest er hele overbygningen på Nordagerskolen hjemsendt, da en elev i 8. klasse søndag blev konstateret smittet med covid-19. Hjemsendelsen gælder alle 7., 8., og 9. klasser samt deres lærere.

Smittetallet begyndte for alvor at stige i onsdags, hvor 16 ud af 18 beboere på Seniorcenter Egebo i Kværndrup blev konstateret smittet med covid-19. På grund af smittetilfælde i løbet af den seneste uge er hele klasser og årgange på både Tre Egeskolen i Kværndrup, Broskolen i Årslev og Øhavsskolen i Faaborg blevet sendt hjem med beskeden om at blive testet, inden undervisningen kan vende tilbage til normalen.

Annonce

Med til billedet af det stigende smittetal hører også, at regionens testbiler både torsdag, fredag, lørdag og søndag har været rundt i kommunen for at teste borgere uden symptomer. Flere hundrede borgere har således været forbi og er blevet testet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Kæmpe overraskelse: Se Danmarks bedste pressefotos

Annonce