Annonce
Erhverv

Søn overtager: Ib Andresen stopper som formand

Ib Andresen stopper som bestyrelsesformand i den koncern, han selv grundlagde i 1967, men han er stadig medlem af bestyrelsen. Arkivfoto Robert Wengler
Efter 53 år i spidsen for en af Fyns allerstørste industrivirksomheder er Ib Andresen stoppet som formand for bestyrelsen.

Langeskov: I 1967 grundlagde Ib Andresen det, der blev til en kæmpestor stålkoncern med hovedsæde i Langeskov. I alle årene har han selv stået i spidsen - indtil 2014 som direktør og siden som formand for bestyrelsen.

Men nu har den 90-årige grundlægger forladt sin post som bestyrelsesformand og er blevet menigt medlem af bestyrelsen. I stedet har hans søn, Erik Andresen, overtaget pladsen som formand for koncernen med 558 ansatte.

Han oplyser, at det i længere tid har været aftalt, at faren skulle træde et skridt tilbage, når han fyldte 90 år.

- Han er jo en ældre mand, og helbredet er heller ikke det samme som tidligere. I praksis har jeg løbende overtaget nogle opgaver, så det har været et glidende skifte, siger Erik Andresen, der har haft en bestyrelsespost i koncernen siden 1994.

Ib Andresen Industri fylder et større antal kæmpehaller i Langeskov ud mod motorvejen. Den håndterer store mængder af stål og produktionslinjerne er voldsomme i omfang. Arkivfoto: Kim Rune

Efter direktørtiden har Ib Andresen stadig været aktiv i virksomheden og haft sin daglige gang på stedet, men sønnen, der bor i Hørsholm, overtager ikke hans kontor.

- Jeg vil udelukkende koncentrere mig om arbejdet i bestyrelsen som repræsentant for ejerne. Vi har fire dygtige, professionelle bestyrelsesmedlemmer og sammen med dem vil jeg have kontakten til direktionen, siger Erik Andresen.

Sønnerne ejer det meste

Han er uddannet civilingeniør og ph.d. og har forsket og specialiseret sig i gasser og væskestrømninger både med tilknytning til Danmarks Tekniske Universitet og i sit eget firma.

Sammen med sin bror Tom Andresen og dennes familie ejer han størstedelen af aktierne i Ib Andresen-koncernen, mens hans far ejer resten.


I praksis har jeg løbende overtaget nogle opgaver, så det har været et glidende skifte

Erik Andresen, bestyrelsesformand, Ib Andresen Industri


Samtidig med rokaden blandt familiemedlemmerne er to nye eksterne medlemmer trådt ind i koncernens bestyrelser. Det er erhvervsadvokat Anders Cold og Helle Specht, der er administrerende direktør for Tencate i Vissenbjerg.

I forvejen består bestyrelserne af statsautoriseret revisor Carsten Gerner, der nu er blevet næstformand, tidligere Grundfos-direktør Søren Østergaard Sørensen samt tre medarbejdervalgte medlemmer.

Ib og Erik Andresen sidder også i bestyrelsen for koncernen East Metal Holding med hovedsæde i Esbjerg, hvor familien ejer 76 procent af aktierne.