Annonce
Nyborg

Sølyst-planer vækker bekymring

Rune Kristensen efterlyste et borgermøde om planerne for Sølyst. Foto: Kasper Riggelsen
Selv om et flertal i byrådet tirsdag stemte for at sætte gang i arbejdet med en lokalplan, der skal muliggøre 30 nye boliger ned til vandet, var der også bekymring af spore. For hvad vil det betyde for områdets herlighedsværdi, og hvor skal alle p-pladserne være?

Nyborg: Det er endnu lang vej, før den lokale byggematador Carsten Skov fra Boliggruppen A/S kan realisere sin drøm om at omdanne det tidligere behandlingshjem Sølyst i Nyborg til 30 lejligheder med udsigt til Nyborg Fjord.

Men på byrådsmødet tirsdag blev et første skridt taget, da et politisk flertal bestående af V, DF og S stemte for at sætte gang i arbejdet med en ny lokalplan for området.

Planen er, at selve hovedbygningen og den røde bygning bevares, mens den baraklignende bygning i træ skal væk. På hver side af den røde bygning skal der opføres en ny blok i to plan. Dertil kommer en tredje blok ved siden af hovedbygningen i tre etager. Venstres Søren Svendsen (V) understregede på mødet, at der kun er tale om et udkast, og at der skal arbejdes videre med det arkitektoniske udtryk. Socialdemokratiet har på sin side udtryk bekymring over forholdet mellem boliger, de nødvendige p-pladser og de grønne områder. Samme bekymring var at spore hos en af spørgerne, Rune Kristensen. - Det er super fedt, at der er nogen, der vil investere i bygningerne. Men i det nye forslag har man skitseret en ny bygning uden for de eksisterende byggefelter. Det vil få en betydning for mange af naboerne i området, sagde han. SF's Suzette Frovin valgte - som det eneste medlem af byrådet - at stemme direkte imod at give grønt lys til det videre arbejde med planerne for Sølyst. - Det er fuldstændig vanvittigt at give tilladelse til byggeri så tæt på kysten. Vi er også uenige i, at det ikke vil ændre væsentligt på det udtryk, der er i området. Det handler også om parken med de mange gamle træer og om stranden, der vil være et trækplaster, når vi får den nye bypark, sagde hun og pegede også på en anden udfordring, nemlig hvor man skal gøre af alle de nye p-pladser, som følger med.
Annonce
Den gamle hovedbygning skal bevares og indrettes til lejligheder. Arkivfoto
SF's Suzette Frovin stemte - som den eneste - imod et forslag om at sætte gang i arbejdet med en ny lokalplan for området. Foto: Kasper Riggelsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Mand anholdt for ni sexoverfald i Odense

1995 Kriminalpolitiet anholdt kort før kl. 21 i aftes en 37-årig mand fra Odense, som foreløbig mistænkes for at være gerningsmand til ni sexoverfald på kvinder i Odense. Manden, der havde set tv sammen med nogle bekendte, ringende ved 19.30-tiden selv til politiet og fortalte, at det var ham, der onsdag cyklede ind i en 17-årig skolepige på cykelstien bag Haustrups Fabrikker. Han havde genkendt sig selv efter det signalement, som TV 2 havde sendt ud i Nyhederne kl. 19. Den 37-årige tilstod, at det var ham, der havde påkørt den 17-årige pige, men at der var tale om et færdselsuheld. Ifølge pigens forklaring havde den anholdte indhentet og væltet hende på cykelstien men stak af, da hun skreg op. 1970 De to unge odenseanere Peter Sindberg og Bjarne Hildebrandt, der stod som arrangører af beatkoncerten med Jethro Tull i Fyens Forum i fredags, præsenterer en ny koncert allerede på lørdag med den københavnske trio Young Flowers og guitaristen Peter Thorup, der er tidligere medlem af gruppen Beefeaters. Efter forhandling med teaterchef Kai Wilton gennemføres koncerten på Odense Teater som en ”Midnight Session”, der begynder kl. 23.30 og foruden Young Flowers også byder på Otte Franckers kvartet. I øvrigt ligger det nu fast, at den engelske beatgruppe Procul Harum giver koncert i Odense den 19. februar. Koncerten arrangeres i samarbejde med impressario Steen Wittrock. 1945 I Middelfart udviklede der sig rene skandalescener, da kommunen i går åbnede for salget af de kommunale tørvereserver. Praktisk talt alle husstande i byen søgte at sikre sig de tre sække med 40 kilo tørv, som der kunne udleveres, og der opstod vildt slagsmål for at komme frem til udleveringsstedet. Den voldsomme tilstrømning kom helt bag på kæmnerkontoret, der inden for et angivet tidsrum havde åbent for salget. Kvinder og mænd i hundredvis løb storm mod rådhuset, og i løbet af få øjeblikke var alt kaos med råb og skrig fra menneskemængden, hvor der blev puffet og slået med knytnæver. En dame besvimede og en mand fik sin hånd så stærkt læderet, at han måtte under lægehandling.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];