Annonce
Nyborg

Sølyst-planer vækker bekymring

Rune Kristensen efterlyste et borgermøde om planerne for Sølyst. Foto: Kasper Riggelsen
Selv om et flertal i byrådet tirsdag stemte for at sætte gang i arbejdet med en lokalplan, der skal muliggøre 30 nye boliger ned til vandet, var der også bekymring af spore. For hvad vil det betyde for områdets herlighedsværdi, og hvor skal alle p-pladserne være?

Nyborg: Det er endnu lang vej, før den lokale byggematador Carsten Skov fra Boliggruppen A/S kan realisere sin drøm om at omdanne det tidligere behandlingshjem Sølyst i Nyborg til 30 lejligheder med udsigt til Nyborg Fjord.

Men på byrådsmødet tirsdag blev et første skridt taget, da et politisk flertal bestående af V, DF og S stemte for at sætte gang i arbejdet med en ny lokalplan for området.

Planen er, at selve hovedbygningen og den røde bygning bevares, mens den baraklignende bygning i træ skal væk. På hver side af den røde bygning skal der opføres en ny blok i to plan. Dertil kommer en tredje blok ved siden af hovedbygningen i tre etager. Venstres Søren Svendsen (V) understregede på mødet, at der kun er tale om et udkast, og at der skal arbejdes videre med det arkitektoniske udtryk. Socialdemokratiet har på sin side udtryk bekymring over forholdet mellem boliger, de nødvendige p-pladser og de grønne områder. Samme bekymring var at spore hos en af spørgerne, Rune Kristensen. - Det er super fedt, at der er nogen, der vil investere i bygningerne. Men i det nye forslag har man skitseret en ny bygning uden for de eksisterende byggefelter. Det vil få en betydning for mange af naboerne i området, sagde han. SF's Suzette Frovin valgte - som det eneste medlem af byrådet - at stemme direkte imod at give grønt lys til det videre arbejde med planerne for Sølyst. - Det er fuldstændig vanvittigt at give tilladelse til byggeri så tæt på kysten. Vi er også uenige i, at det ikke vil ændre væsentligt på det udtryk, der er i området. Det handler også om parken med de mange gamle træer og om stranden, der vil være et trækplaster, når vi får den nye bypark, sagde hun og pegede også på en anden udfordring, nemlig hvor man skal gøre af alle de nye p-pladser, som følger med.
Annonce
Den gamle hovedbygning skal bevares og indrettes til lejligheder. Arkivfoto
SF's Suzette Frovin stemte - som den eneste - imod et forslag om at sætte gang i arbejdet med en ny lokalplan for området. Foto: Kasper Riggelsen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce