Annonce
Middelfart

Sølv til Rebecca: Medaljeslagter med smil på læben

Rebecca Ludvigsen afsluttede sin uddannelse som voksenlærling hos Slagter Lund i Middelfart med en flot sølvmedalje. Privatfoto

Middelfart: Rebecca Ludvigsen er kendt som en smilende og imødekommende pige, når kunderne handler hos Slagter Lund i Middelfarts gågade. Rebeccas smil var dog ekstra stort umiddelbart efter sommerens svendeprøve som voksenlærling på Syddansk Erhvervsskole i Vejle. Så godt gjorde den dygtige Fredericia-pige det nemlig, at hun bestod sin svendeprøve med en sølvmedalje.

Slagtermester Peter Lund har valgt at beholde Rebecca Ludvigsen efter, at nu kan kalde sig udlært slagter med speciale i delikatesser.

- Vi har været utrolig glade for Rebecca, hun er en dygtige sælger med sit vindende væsen, som kunderne sætter stor pris på. Hun er samtidig skrap til sit fag, hun er kreativ og afslutter altid med en god finish, så kunderne ikke kan lade være med at stoppe op ved vores butiksruder, fortæller Peter Lund, der i dag har seks ansatte i sin slagterforretning, som har været i familiens eje i over 100 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];