Annonce
Serie 2

Søhus Stige BK tror på egne evner trods en sæsonstart fyldt med skader

Der blev kæmpet energisk om hver eneste bold i lokalopgøret mellem Stige og Søhus. Her ses lokalopgøret i 2008 før sammenlægningen af de klubber. Foto: Arkiv
Søhus Stige BK’s andethold rykkede før sæsonen op i Serie 2, efter en periode med fire oprykninger på fem sæsoner. Livet i Serie 2 har dog vist sig at være alt andet end en dans på roser, men træner Malthe Kristoffersen tilskriver den dårlige start, at de har haft mange skader. Han er dog ikke i tvivl om, at det vil vende.

Succesholdet Søhus Stige BK, der inden denne sæson var oprykker fra Serie 3, har ikke fået en særlig god start på livet i Serie 2. Mandskabet der gennem de sidste fem sæsoner er rykket op fire gange må finde sig selv under stregen efter otte kampe. I de otte kampe er det kun blevet til seks point og en negativ målscore på 14-29.

Det kan vidne om, at det unge mandskab, der mest af alt består af u-21 spillere, har nået sin foreløbige hylde og måske har overpræsteret de forgangne sæsoner. Sådan ser holdets træner, Malthe Kristoffersen, dog overhovedet ikke på det.

- Hvis jeg havde det samme hold, som jeg er rykket op med de sidste 2 år, så var vi klar til det niveau, som er i vores Serie 2 pulje. Faktum er bare, at vi har måtte trække på vores tredjeholdsspillere og oldboys, som har haft svært ved at følge med.

Annonce

Den gode start var en kort fornøjelse

Sæsonens første kamp var ellers en succes for Odense-holdet, da de på udebane slog FIUK, Odense med 4-0, efterfulgt af et snævert nederlag på 3-4 til ØB, hvor sejren først kom i hus i overtiden. Det blev dog efterfulgt af 5 stensikre nederlag, hvoriblandt et 6-1 nederlag til lokalrivalerne fra Stige Boldklub 2017 især var en stor streg i regningen. Dog fik holdet i weekenden en tiltrængt sejr på 3-0 over Langeskov if. En sejr der måske kan føre til flere i fremtiden.

For Malthe Kristoffersen findes grunden til det udefraset store kollaps dog ikke i manglende kvalitet på holdet. En masse problemer, som er ude af hænderne på klubben, har betydet, at man ikke har kunne stille det hold, man har ønsket i klubben.

- Vi er ramt med 6-7 skader stort set hver uge, samtidig med at folk tager på ferie. Jeg har i de første otte kampe kun prøvet at have max seks af de samme spillere med til kamp. Den enorme udskiftning gør, at det er svært at finde en normal rytme. Derudover, så er det en rigtig god pulje med stærke hold.

Malthe Kristoffersen gør det ligeledes klart, at han ikke er bange for at rykke ned. I modsætning til holdets forgående sæsoner, spilles sæsonerne i Serie 2 og opefter over et helt år. Det giver klubben og truppen bedre muligheder for at sikre sig, når de er ramt af skader.

- Det er en lang sæson, så selvfølgelig tror jeg på overlevelse. Der er stadig meget talent omkring klubben, og jeg er sikker på, at de har, hvad der skal til, når vi kommer ind i sidste halvdel af sæsonen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce