Annonce
Serie 2

Søhus Stige BK tror på egne evner trods en sæsonstart fyldt med skader

Der blev kæmpet energisk om hver eneste bold i lokalopgøret mellem Stige og Søhus. Her ses lokalopgøret i 2008 før sammenlægningen af de klubber. Foto: Arkiv
Søhus Stige BK’s andethold rykkede før sæsonen op i Serie 2, efter en periode med fire oprykninger på fem sæsoner. Livet i Serie 2 har dog vist sig at være alt andet end en dans på roser, men træner Malthe Kristoffersen tilskriver den dårlige start, at de har haft mange skader. Han er dog ikke i tvivl om, at det vil vende.

Succesholdet Søhus Stige BK, der inden denne sæson var oprykker fra Serie 3, har ikke fået en særlig god start på livet i Serie 2. Mandskabet der gennem de sidste fem sæsoner er rykket op fire gange må finde sig selv under stregen efter otte kampe. I de otte kampe er det kun blevet til seks point og en negativ målscore på 14-29.

Det kan vidne om, at det unge mandskab, der mest af alt består af u-21 spillere, har nået sin foreløbige hylde og måske har overpræsteret de forgangne sæsoner. Sådan ser holdets træner, Malthe Kristoffersen, dog overhovedet ikke på det.

- Hvis jeg havde det samme hold, som jeg er rykket op med de sidste 2 år, så var vi klar til det niveau, som er i vores Serie 2 pulje. Faktum er bare, at vi har måtte trække på vores tredjeholdsspillere og oldboys, som har haft svært ved at følge med.

Annonce

Den gode start var en kort fornøjelse

Sæsonens første kamp var ellers en succes for Odense-holdet, da de på udebane slog FIUK, Odense med 4-0, efterfulgt af et snævert nederlag på 3-4 til ØB, hvor sejren først kom i hus i overtiden. Det blev dog efterfulgt af 5 stensikre nederlag, hvoriblandt et 6-1 nederlag til lokalrivalerne fra Stige Boldklub 2017 især var en stor streg i regningen. Dog fik holdet i weekenden en tiltrængt sejr på 3-0 over Langeskov if. En sejr der måske kan føre til flere i fremtiden.

For Malthe Kristoffersen findes grunden til det udefraset store kollaps dog ikke i manglende kvalitet på holdet. En masse problemer, som er ude af hænderne på klubben, har betydet, at man ikke har kunne stille det hold, man har ønsket i klubben.

- Vi er ramt med 6-7 skader stort set hver uge, samtidig med at folk tager på ferie. Jeg har i de første otte kampe kun prøvet at have max seks af de samme spillere med til kamp. Den enorme udskiftning gør, at det er svært at finde en normal rytme. Derudover, så er det en rigtig god pulje med stærke hold.

Malthe Kristoffersen gør det ligeledes klart, at han ikke er bange for at rykke ned. I modsætning til holdets forgående sæsoner, spilles sæsonerne i Serie 2 og opefter over et helt år. Det giver klubben og truppen bedre muligheder for at sikre sig, når de er ramt af skader.

- Det er en lang sæson, så selvfølgelig tror jeg på overlevelse. Der er stadig meget talent omkring klubben, og jeg er sikker på, at de har, hvad der skal til, når vi kommer ind i sidste halvdel af sæsonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce