Annonce
forside

Søger penge til sti: Landmand vil give offentlig adgang til nyt vådområde

Poul Falck valgte at købe andre lodsejeres jord, så et nyt vådområde kunne blive en realitet. Arkivfoto: Vibeke Volder

Poul Falck forsøger generelt at gøre det så godt som muligt for miljøet på Kalørgården lige syd for Korup. Han valgte derfor også at sige ja til at lægge jord til et nyt vådområde og vil gerne åbne området op for offentligheden.

Landmand, tidligere byrådsmedlem, storvildtjæger, Dexter-bagmand og oldebarn af stifteren af Falck Redningskorps.

75-årige Poul Falck kan smykke sig med mange titlen og nu kan han også skrive vådområdeejer på CV'et.

Poul Falck ejer Kalørgården og hovedparten af det 15 hektar store område ved Højbjerg, som nu er anlagt som vådområde. Og da Odense Kommune ikke lykkedes med at finde erstatningsjord til de andre lodsejere ved vådområdet, valgte han at købe de andres jord og give kommunen grønt lys.

- Da kommunen først henvendte sig var jeg da lidt tvivlende, men jo mere jeg tænkte over det, jo mere varm blev jeg på idéen, siger Poul Falck.

I sin tid i byrådet sad Poul Falck blandt andet i det grønne råd, der også talte om vandplanerne og ålegræsset i Odense Fjord. Og han forsøger i det hele taget at tænke på miljøet i forbindelse med hans landbrug på Kalørgården, der samlet set består af 250 hektar skov- og landbrug.

- Kalørgården er en af de mest bæredygtige gårde i Odense. Jeg har plantet omkring 60 hektar ny skov i de år, jeg har haft ejendommen. Vi har udfaset alle vores oliefyr og har solceller, der laver vores strøm. Og vi kører mest i hybridbiler. Så på den måde passer et projekt som det her meget godt ind i vores måde at tænke på.

Annonce

Søger om penge til offentlig sti

Vådområderne er finansieret af EU (75 procent) og staten (25 procent), så Poul Falck får en årlig kompensation over de næste 20 år.

Sammen med den lokale beboerforening håber han dog på, at Odense Kommune vil bruge en del af bydelspuljen på at anlægge en sti i området, så alle kan komme forbi og gå en tur i det nye naturområde.

- Vi skal lige have fundet ud af, hvordan vandet kommer til at løbe i området, men derefter vil vi meget gerne anlægge en sti, så naboer og andre interesserede kan komme forbi. Jeg glæder mig selv meget til at se, hvad der kommer af planter og dyr, siger Poul Falck.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce