Annonce
Odense

Søger du nyt job?: Miljøstyrelsen slår de første stillinger op i Odense

Senere på året bliver der igen serveret mad i kantinen på Tolderlundsvej 5, når Miljøstyrelsen rykker ud af København og ind i Odense i den bygning, der tidligere husede Den Sociale Højskole. Onsdag var miljøminister Esben Lunde Larsen (V) forbi for at vise lokalerne frem - og nu er de første stillinger slået op. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Flere end 21 akademiske stillinger er klar til ansøgere, efter Miljøstyrelsen har slået de første job op i Odense. Flere er på vej, og mod slutningen af 2018 vil op mod 440 medarbejdere gå på arbejde på Miljøstyrelsens to nye Odense-adresser.

Annonce

Jurister, økonomer, biologer, kemiingeniører, statskundskabere, kontoruddannede.

Miljøstyrelsen får brug for lidt af hvert, når de i år rykker op mod 440 arbejdspladser til Odense, og nu er de første stillinger netop blev slået op:

De tæller mindst 21 faste, akademiske job, et enkelt barselsvikariat og et ukendt antal sagsbehandlere med for eksempel en kontoruddannelse bag sig.

- Jobopslagene er første bølge af flere, fortæller Henrik Hagen Olesen, som er pressechef i Miljøstyrelsen.

Der er endnu ikke noget overblik over, hvor mange af Miljøstyrelsens medarbejdere fra den nuværende københavner-adresse der enten ønsker at træde ind i en pendlertilværelse eller flytte privatadressen til Odense. Eller om de helt opgiver arbejdslivet i Miljøstyrelsen.

- Der er nogle få, der har sagt, at de søger nyt job, forklarer Henrik Hagen Olesen.

- Og der er også en naturlig udskiftning af medarbejdere, og vi havde ophobet lidt, mens vi blandt andet ventede på den endelige adresse i Odense. Nu kender vi stedet og kan slå stillingerne op.

Halvdelen pendler til Socialstyrelsen

Miljøstyrelsen bliver ikke den eneste større styrelse med adresse i Odense. Faktisk bliver den næsten nabo til en anden af slagsen i Thrige-firkanten i Skibhuskvarteret.

En del af Socialstyrelsen har siden 2007 haft hjemme i byen, men i oktober 2015 besluttede regeringen, at de sidste 177 af styrelsens arbejdspladser i København skulle rykke til Odense - som del af den første runde flytninger af statslige job væk fra hovedstaden.

En opgørelse fra Socialstyrelsen har for nylig vist, at omkring halvdelen af de 177 Socialstyrelsen-ansatte har holdt fast i jobbet og er blevet togpendlere. Og foreløbig tre medarbejdere har ladet privatadressen blive odenseansk.

De sidste medarbejdere flyttede til Odense i december, og Socialstyrelsens i alt 400 medarbejdere er nu samlet - og fordelt - på tre adresser i Thrige-firkanten.

Siden 1996 har Miljøstyrelsen nye bygning været ejet og benyttet af Den Sociale Højskole, men oprindeligt er det en industribygning i Thrige-komplekset opført i 1939-40 til vikleri og montage. Foto: Birgitte Carol Heiberg
350 medarbejdere fra Miljøstyrelsen skal have plads i den tidligere industribygning i Thrige-firkanten. Derudover skal 150 - i hvert fald midlertidigt - på havnen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce

De første kommer i juni

Jobopslagene er sendt ud, dagen efter miljøminister Esben Lunde Larsen (V) onsdag offentliggjorde, at størstedelen af Miljøstyrelsens medarbejdere får adresse på Tolderlundsvej 5 i det, der tidligere var Den Sociale Højskole under University College Lillebælt, mens op til 150 ansatte får skrivebord i Englandsgade 25. Planen er på sigt at samle alle medarbejderne i Thrige-firkanten, som Tolderlundsvej 5 er del af.

Henrik Hagen Olesen, hvordan er nyheden om placeringen tæt på banegården og pendlertoget blevet modtaget - har medarbejderne sænket skuldrene lidt igen?

- Ja, bestemt. Den nye stationsnære placering blev rigtig godt modtaget, konstaterer han.

Ifølge stillingsopslagene skal man som ansøger være indstillet på at begynde i jobbet på Miljøstyrelsens adresse i København og sidenhen flytte med til Odense. Første hold ventes at komme 1. juni, hvor omkring 65 medarbejdere tager fat i Englandsgade. Og efterhånden som Den Sociale Højskole bliver bygget om og gjort klar til miljøfolket, følger flere med. Ambitionen er, at Miljøstyrelsens medarbejdere mod årets slutning alle er nået Odense.

Annonce

Odense får mest

Peter Rahbæk Juel (S) var en glad borgmester, da det i januar blev klart, at Miljøstyrelsen kommer til byen. Og han er ikke mindre glad nu, hvor jobannoncerne rører på sig.

- Det er jo dejligt at se, at Miljøstyrelsens flytning åbner nogle muligheder for odenseanere, for fynboer og for andre, mener han.

- Alle slags arbejdspladser og personer er selvfølgelig velkomne, men vi kan se, vi har haft uforholdsmæssigt få akademiske arbejdspladser i Odense i forhold til, hvor mange der bliver uddannet i byen. Jo flere der kan blive i Odense efter endt uddannelse i stedet for at flytte til København efter job jo bedre, siger borgmesteren.

Miljøstyrelsens flytning er del af regeringens plan "Bedre balance II - statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder", og det var Odense, der med i alt 465 nye jobs fik mest ud af de statslige jobflytningers runde nummer to.

Ud over Miljøstyrelsens 440 arbejdspladser kommer også dele af Skattestyrelsen og Skatteankestyrelsen til Odense med 21 arbejdspladser, mens Sekretariatet for Studieretning Danmark flytter fire jobs til byen.

Da regeringen i 2015 første gang rykkede statsjob væk fra København, fik Odense også en bid. I alt 286 arbejdspladser flyttede til byen fra Socialstyrelsen, Spillemyndigheden, dele af Styrelsen for Forskning og Innovation og Skat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Ambitioner for kunsten, ja tak

CORONAVIRUS

Live: Corona aflyser uddannelsesbesøg for tusindvis af elever

Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Annonce