Annonce
Nyborg

Søgang i Venstre: Nej og ja til restaurantskib

Nyborg bør uden tøven byde et restaurantskib velkommen her i Vesterhavnen, mener formanden for kommunens erhvervs- og udviklingsudvalg, Peter Wagner Mollerup (V). Foto: Carsten Olsen
Venstremedlem af teknik- og miljøudvalget er langt fra begejstret for et restaurantskib i Nyborgs gamle trafikhavn. Venstres formand for erhvervs- og udviklingsudvalget synes til gengæld, skibet er "en fantastisk mulighed".

Nyborg: Først var det placeringen, der såede tvivl.

Siden var det hensynet til byens eksisterende restauranter.

Og nu er det selve idéen, der får bølgerne til at slå op om idéen om at give et restaurantskib kajplads i Nyborg.

Idéen er med en lokal ejendomsmægler som mellemmand blev forelagt for politikerne i Nyborg Kommunes teknik- og miljøudvalg.

Og de har indtil videre trukket håndbremsen.

Udvalget vil have flere oplysninger og har samtidig bedt forvaltningen finde mulige alternativer til skibsejerens ønske om en kajplads ved havnekranen i den inderste del af Vesterhavnen.

Men det tøvende svar på ansøgningen skaber nu også intern søgang i Venstre.

Et af Venstres tre medlemmer af teknik- og miljøudvalget, Martin Huus, er af hensyn til byens eksisterende restauranter ikke umiddelbart med på idéen.

- En kajplads er langt billigere end den husleje, restauranterne i bymidten skal betale. Og selv om et restaurantskib også skal betale for leje af arealer på kajen, kan jeg være bange for, at det ikke kommer til at konkurrere med de eksisterende restauranter på lige vilkår, som han forleden sagde til Fyens Stiftstidende.

En anden Venstremand, formanden for erhvervs- og udviklingsudvalget, Peter Wagner Mollerup, mener imidlertid ikke, der er så meget at være i tvivl om.

- Hvis nogen synes, det er en god idé at placere et restaurantskib i Nyborg, skal vi da se det som en fantastisk mulighed, mener Peter Wagner Mollerup.

- Vi er i Nyborg Kommune meget opmærksom på, at man skal føle sig velkommen her. Det er vigtigt, at vi møder enhver, der henvender sig med en god idé, med interesse. Og et restaurantskib vil være et bidrag til vores ambitioner om at udvikle byen på vandet også, tilføjer han.

Peter Wagner Mollerup mener ikke, det er kommunens opgave at sørge for lige vilkår i restaurationsbranchen.

- Vi skal skabe lige rammer for erhvervslivet. Og det er noget andet, påpeger han.

Han vil nu tage initiativ til en intern drøftelse af sagen i Venstres byrådsgruppe, for som han siger:

- Det er sundt at få snakket om tingene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce