Annonce
forside

Søby Havn på finansloven: 75 millioner kroner til udvidelse af Søby Havn

Anders Johansson (K) har siddet med under finanslovsforhandlingerne. Arkivfoto: Trondur Dalsgard

Regeringen og Dansk Folkeparti har afsat 75 million kroner på finansloven til en udvidelse af Søby Havn. Motorfabrikken Marstal har også fået penge.

Ærø/København: Finansloven er i hus, og den sender en sand guldregn ned over Ærø.

Søby Havn får 25 millioner kroner om året de næste tre år - 75 millioner kroner i alt - til en udvidelse af havnen, og Motorfabrikken Marstal får årligt en halv million kroner i de næste fire år til at understøtte fabrikkens maritime iværksætterhus.

Ærøs folketingspolitiker Anders Johansson (K) er stolt over, at det er lykkedes at hente så mange penge hjem til Ærø.

- Søby Havn har været rigtig dygtige til at markedsføre sig selv. De har vist projektet frem for rigtig mange politikere, og det har gjort, at mange politikere har kendt til projektet. Når jeg har fortalt, at jeg kom fra Ærø, har mange nævnt Søby Havn som det første, siger Anders Johansson.

Søby Havn havde søgt om 100 millioner kroner, men ender altså med at få 75 millioner kroner.

- Jeg har været i dialog med Søby Havn for at høre, om projektet kunne realiseres, hvis de fik 75 millioner kroner, og det kan det, siger Anders Johansson, der har været med helt fra projektstarten af.

- Det har været en spændende proces, fordi jeg har været med helt fra starten af. Jeg var ansat på Søby Værft, da de første streger til udvidelsen af havnen blev tegnet, og jeg var med, da kommunalbestyrelsen besluttede at afsætte 40 millioner kroner til projektet, fortæller Anders Johansson.

Udover pengene til Søby Havn er der også blevet afsat et årligt beløb på en halv millioner kroner over de næste fire år til Motorfabrikken Marstal.

- Pengene skal gå til at understøtte fabrikkens maritime iværksætterhus, siger Anders Johansson.

Ærø kommer ifølge Anders Johansson også til at nyde godt af et ekstra særtilskud til vanskeligt stillede ø-kommuner. Der er afsat 10 millioner kroner om året, som skal fordeles mellem øerne.

- Derudover kommer der et særligt ø-fradrag til pendlere, som ikke kan komme hjem til Ærø på grund af deres arbejde, og som derfor må overnatte et andet sted. De vil kunne få et særligt ø-fradrag på 200 kroner om dagen, fortæller Anders Johansson.

Også Søassurancen Danmark, som er et skibsforsikringsselskab i Marstal, kommer til at nyde godt af den nye finanslov.

- Der bliver fjernet en særlig lystbådsfartøjsafgift, som vil komme søassurancen til gode, forklarer Anders Johansson.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce