Annonce
Sydfyn

Søby Camping skifter forpagter

Anne Kruse stopper ved udgangen af oktober måned som forpagter hos Søby Camping. Arkivfoto: Catarina Nedertoft Jessen

Søby: Når oktober rinder ud, er det også tid for den nuværende forpagter af Søby Camping, Anne Kruse, at stemple ud.

Efter fire år som forpagter har Anne Kruse og Janus Hansen, der ejer Søby Camping, valgt at stoppe samarbejdet.

- Vi har været utroligt glade for at have Anne her i de fire år. Hun har lagt et helt fantastisk stykke arbejde i at bygge det op fra stort set ingenting til det, det er i dag, siger Janus Hansen.

Hvem der skal tage over for Anne Kruse, er Janus Hansen mere hemmelighedsfuld omkring. Han løfter dog lidt af sløret.

- Jeg kan sige så meget, at det er en familie fra Sønderjylland, der har stor erfaring med campinglivet, siger Janus Hansen og tilføjer, at det er planen at drive konceptet ”den spiselige campingplads” videre.

Fyns Amts Avis har været i kontakt med Anne Kruse, men hun havde ikke tid til en kommentar, da hun var i færd med at forberede Halloween-aften på campingpladsen. /MAYRA

Annonce
Ifølge ejeren af campingpladsen Janus Hansen er det efter gensidig forståelse, han og Anne Kruse har valgt at stoppe samarbejdet. Arkivfoto: Hanne Füchsel
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce