Annonce
Assens

Sæt avisen på indkøbslisten

Lokalredaktør i Assens, Nina Vibe Petersen. Arkivfoto: Robert Wengler

Hverdagen er en dejlig størrelse med vaner og faste rutiner, der giver ro, når man ikke hele tiden skal forholde sig til nye ting og impulser.

Men nogle gange kommer hverdagen til kort. Nogle gange skal der luftforandring til. Ellers bliver det for kedeligt, og man kører træt i det samme dag efter dag. Derfor skal der flyttes rundt på tingene. Og ikke kun i overført betydning.

Så det gør vi nu.

Her på redaktionen har vi længe talt om at flytte vores hverdag væk fra de vante omgivelser her på Provstistræde i Assens. Ikke fordi vi er trætte af dem, men forbi vi gerne vil se på den kommune og hverdag, vi alle lever, bor og arbejder i, med et andet udgangspunkt end det, vi har her fra Mediehuset i Assens.

Derfor har vi sat os det mål, at vi i 2019 vil flytte redaktionen ud andre steder i kommunen. I løbet af seks uger fordelt på hele året vil vi derfor besøge Aarup, Glamsbjerg, Haarby, Tommerupperne, Vissenbjerg og Assens by.

Første stop er Glamsbjerg, hvor vi allerede fra på mandag flytter en del af redaktionen til ABC Lavpris, hvor vi har fået lov til at slå os ned med bærbare computere og mobiltelefon midt mellem vaskepulver, rugbrød og økologisk minimælk.

I løbet af ugen vil vi have ekstra fokus på den by, vi er flyttet til, så der vil være en overvægt af historier fra det område. Men naturligvis har vi øje for, om der andre steder i kommunen sker interessante og væsentlige ting, som vi skal berette om. Præcis som vi gør til hverdag fra Mediehuset i Assens.

Jeg håber meget, at du vil kigge forbi og tage en snak med os. Vi sidder klar med papir, kuglepen og åbne ører for at høre fra dig. Om stort og småt. Om skidt og kanel. Om succes og udfordringer.

For ud over at se på det geografiske område, der er Assens Kommune, fra en ny vinkel er formålet også at komme tættere på dig, som vi skriver om og til. Vi vil gerne blive klogere på, hvad der rører sig i dit lokalområde, og de emner, som optager dig.

Så tilføj lige et 'snak med avisen' på indkøbssedlen til næste uge.

Vi har altid fem minutter til at lytte.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce