Annonce
Assens

Sæt avisen på indkøbslisten

Lokalredaktør i Assens, Nina Vibe Petersen. Arkivfoto: Robert Wengler

Hverdagen er en dejlig størrelse med vaner og faste rutiner, der giver ro, når man ikke hele tiden skal forholde sig til nye ting og impulser.

Men nogle gange kommer hverdagen til kort. Nogle gange skal der luftforandring til. Ellers bliver det for kedeligt, og man kører træt i det samme dag efter dag. Derfor skal der flyttes rundt på tingene. Og ikke kun i overført betydning.

Så det gør vi nu.

Her på redaktionen har vi længe talt om at flytte vores hverdag væk fra de vante omgivelser her på Provstistræde i Assens. Ikke fordi vi er trætte af dem, men forbi vi gerne vil se på den kommune og hverdag, vi alle lever, bor og arbejder i, med et andet udgangspunkt end det, vi har her fra Mediehuset i Assens.

Derfor har vi sat os det mål, at vi i 2019 vil flytte redaktionen ud andre steder i kommunen. I løbet af seks uger fordelt på hele året vil vi derfor besøge Aarup, Glamsbjerg, Haarby, Tommerupperne, Vissenbjerg og Assens by.

Første stop er Glamsbjerg, hvor vi allerede fra på mandag flytter en del af redaktionen til ABC Lavpris, hvor vi har fået lov til at slå os ned med bærbare computere og mobiltelefon midt mellem vaskepulver, rugbrød og økologisk minimælk.

I løbet af ugen vil vi have ekstra fokus på den by, vi er flyttet til, så der vil være en overvægt af historier fra det område. Men naturligvis har vi øje for, om der andre steder i kommunen sker interessante og væsentlige ting, som vi skal berette om. Præcis som vi gør til hverdag fra Mediehuset i Assens.

Jeg håber meget, at du vil kigge forbi og tage en snak med os. Vi sidder klar med papir, kuglepen og åbne ører for at høre fra dig. Om stort og småt. Om skidt og kanel. Om succes og udfordringer.

For ud over at se på det geografiske område, der er Assens Kommune, fra en ny vinkel er formålet også at komme tættere på dig, som vi skriver om og til. Vi vil gerne blive klogere på, hvad der rører sig i dit lokalområde, og de emner, som optager dig.

Så tilføj lige et 'snak med avisen' på indkøbssedlen til næste uge.

Vi har altid fem minutter til at lytte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Annonce