Annonce
Assens

Sæsonstart i Det Røde Pakhus i Assens

Vestfyns Teater rykker en af efterårssæsonens forestillinger til et nyt sted; nemlig Det Rød Pakhus på havnen i Assens. PR-foto

Der åbnes med det musikalske drama "Flygt", der tager udgangspunkt i Poul Henningsens og Arne Jacobsens fælles flugt i en robåd over Øresund i 1943.

Vestfyns Teater tager lørdag 25. august hul på sæson 18/19 med både nyskrevet og klassisk dramatik af danske og udenlandske dramatikere og med en lang række kendte skuespillere.

Til klassikerne hører "Peer Gynt" med bl.a. Preben Kristensen, Cyron Melville og Anette Støvelbæk. En anden klassiker, "King Lear", kommer i en ny og spændende opsætning af Teatret Møllen med Ole Sørensen, som mange husker fra "En mand, der hedder Ove", i hovedrollen.

Nyskrevet er bl.a. "Livet - hvor svært ka´ det være?" med Niels Ellegaard og Henrik Lykkegaard. "Præsidentinderne" er ikke ny men fra 1990 og næsten en klassiker. Det er Det Kgl. Teater, der kommer med denne vanvittige og groteske komedie med Karen-Lise Mynster, Kirsten Olesen og Stine Schrøder Jensen.

Som noget nyt spilles en forestilling i Det Røde Pakhus på havnen i Assens. Det er et musikalsk drama "Flygt", der tager udgangspunkt i Poul Henningsens og Arne Jacobsens fælles flugt i en robåd over Øresund i 1943. Forestillingen har her i sommer spillet flere steder, bl.a. på Furesøen, og har fået meget flotte anmeldelser.

- Start sæsonen med en anderledes og spændende teateroplevelse lørdag d. 25. august kl. 13.15. Forestillingen slutter 14.30, så der er også tid til at deltage i Assens Handelsstandsforening store, årlige arrangement Omvendt Grænsehandel, der løber af stablen netop denne lørdag, lyder opfordringen fra Vestfyns Teater.

Se hele sæsonprogrammet på vestfynsteater.dk eller i sæsonbrochuren, som ligger på biblioteker og i mange butikker i hele Assens Kommune.

Annonce
Preben Kristensen spiller med i Per Gynt, som Vestfyns Teater præsenterer i løbet af efteråret. PR-foto
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce