Annonce
Musik

Sæsonpræsentation i coronaens skygge: Gå i Den Fynske Opera på Facebook

Ida Fogh Kiberg er konstitueret kunstnerisk leder af Den Fynske Opera. Søndag 24. maj kl. 16.00 præsenterer hun den kommende sæson på operaens facebok-side. Foto: Filosofia Photography
Sæsonpræsentation i coronaens skygge er det muliges kunst og en læreproces i, hvordan live-oplevelser fremover kan suppleres med videoindslag på sociale medier.
Annonce

Ida Fogh Kiberg, der er konstitueret kunstnerisk leder af Den Fynske Opera, har givet sig selv mundkurv på. Eller i hvert fald pålagt sig selv taletidsbegrænsning. Kameramanden, der filmer hendes introduktion til den kommende sæsons forestillinger, er blevet sat på lidt af en prøve, for det er ham, der skal kaste en hånd i vejret, når hendes ordstrøm løber løbsk. Sagen er, at præsentationen af sæson 2020-21 kun kommer til at finde sted på Facebook.

- Når der ikke er publikum på sæderne, kan det ikke lade sig gøre at skabe en stemning af nærvær og intimitet, så det vil vi ikke foregøgle. Vi filmer i foyeren og lidt i salen og klipper det hele sammen med sangindslag og 30-40 sekunders videohilsner fra sæsonens fire instruktører, forklarer Ida Fogh Kiberg.

Annonce

Ikke helt publikums-fri

Sopranen Dénise Beck, tenoren Mathias Hedegaard og pianisten Clemens Hund-Göschel, der var grundstammen i operaen "Die Weisse Rose", som coronaen satte en stopper for, optræder med uddrag af de kommende operaopsætninger.

- Helt publikums-tom bliver videoen heldigvis ikke, for det er lykkedes at få samlet hovedparten af de teaterteknikere, håndværkere og administration, der arbejder bag scenen, så de - på behørig afstand af hinanden - kan være med i billedet og skabe lidt atmosfære, fortæller Ida Fogh Kiberg.

Den båndede sæsonpræsentation bliver lagt på Den Fynske Operas Facebook-side i dag, søndag 24. maj, kl. 16.00, men videoen bliver liggende på nettet, så man kan se den, når det passer én.

Den Fynske Operas almindelige hjemmeside, denfynskeopera.dk, er under ombygning, så den kan man ikke benytte for tiden.

Annonce

Katalog ved glasdøren

Mandag og tirsdag eftermiddag bliver der lagt fire nye videoer på nettet med yderligere introduktion til de enkelte operaer. Her bliver instruktørernes ord suppleret med sanguddrag fra den aktuelle opera eller andre værker af den pågældende komponist.

Fra på mandag kan sæsonbrochuren hentes ikke i, men foran Den Fynske Opera:

- Vi kan desværre ikke invitere indenfor i foyeren, så vi anbringer sæsonprogrammerne i magasinholdere ved glashoveddøren, siger Ida Fogh Kiberg.

Følg med på www.facebook.com/denfynskeopera

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce