Annonce
Faaborg-Midtfyn

Sæsonklar: Egeskov er klar til storslået åbningsweekend med MC Træf og Slotsløb

Herringe-Rudme Løbeklub holder for 9. gang Egeskov Slotsløb, der er med til at markere sæsonåbningen af Egeskov Slot. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Lørdag den 27. april åbner Egeskov efter en lang vinter. Traditionen tro giver åbningsdagen genlyd over hele landet, når cirka 5.000 motorcykler sætter kurs mod Egeskov MC Træf. De mange gæster kan glæde sig til flere nyheder.

Egeskov: Sidste år besøgte mere end 5.500 gæster Egeskov på motorcykel til det årlige MC Træf, som i år finder sted lørdag den 27. april klokken 10-17 i anledning af åbningen af Egeskov Slot. Alle, som ankommer på en motorcykel, får fri adgang via den særlige indkørsel og parkerer samlet på den store eventplæne.

- Det er et vildt syn, når de mange maskiner er samlet på ét sted og gæster fra hele landet kigger forbi denne dag, skriver Egeskov Slot i en pressemeddelelse.

Søndag den 28. april klokken 10 arrangerer Herringe-Rudme Løbeklub det årlige Egeskov Slotsløb, som starter og slutter i haven og sender deltagerne ud over stok og sten i det smukke landsskab omkring slottet. Der kan løbes både korte distancer fra 3,5 kilometer og til en halv-marathon. Overskuddet fra arrangementet går ubeskåret til gode formål i lokalområdet. Der deltager cirka 1.000 løbere til slotsløbet.

- Det er mere end bare et løb, da alle med et startnummer får fri adgang, så man kan blive på Egeskov hele dagen og hygge med sine løbemakkere, står der i pressemeddelelsen.

Annonce
Sidste år besøgte mere end 5.500 gæster Egeskov på motorcykel til det årlige MC Træf, som i år finder sted lørdag den 27. april klokken 10-17. PR-foto

Haven er strammet op

At Egeskovs have er en have i verdensklasse, ved de fleste sikkert godt. Men den er også i konstant forvandling. Slotsgartner Peter Bonde Poulsen har skabertrang og har de sidste år kunne præsentere flere nye større haverum. I år vil disse være vokset til, så de helt kommer til deres ret; den nye staudehave, Dahlia haven og Fushiahaven.

I løbet af vinteren har gartnerne kælet for havens detaljer. De har arbejdet med at stramme havens linjer op og har sat kilometervis af kantbånd, som giver haven et mere stramt udtryk. Projektet har taget nogle år og er nu færdigt og er ”prikken over i'et” i haveoplevelsen.

Vandhaven har gennemgået en omfattende restaurering for at kunne modstå den kraftige gennemstrømning af vand fra voldgraven, som skal passere videre ud i å-systemet. Der er sat nye bredsider i kampesten og en ny beplantning, som skal give den skyggefulde stemning i det eventyrlige haverum.

Nye hoppepuder

På Egeskovs legeplads er der kommet to nye hoppepuder, hvoraf den store er landets 8. største. Der er også en lille hoppepude til de mindre børn, så der kan leges på flere niveauer.

Et andet nyt element er en svævebane, som sender de legesyge ud på en cirka 80 meter lang flyvetur gennem Legeskoven.

- Om Egeskovs legeplads er ved at være Danmarks største, er uvist - men det er helt sikkert både den flotteste og fedeste legeplads, vil mange store og små gæster påstå. Og de kan roligt glæde sig til at indvie årets nyheder, står der i pressemeddelelsen.

Lørdag den 27. april åbner Egeskov efter en lang vinter. PR-foto

Stor samling med sportsvogne

I Veteranmuseet vises en større samling af klassiske biler, fly og motorcykler. I år præsenteres en stor samling af sportsvogne fra cirka 1910 til 1980'erne.

Gæsterne kan også komme helt tæt på politiets motorcykler i en miniudstilling, med maskiner og udstyr udlånt af Politi Museet/Rigspolitiet.

Året igennem vil der være flere populære arrangementer på Egeskov - alt fra sankthansaften til sommerens open by night samt halloween, julemarked og luminis.

Egeskov er åbent dagligt i perioden 27. april til 20. oktober.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce