Annonce
Assens

Særudstilling i Toldstrups Hus

Preben Find foran særudstillingen i gården ved museet Toldstrups Hus. Udstillingen kan ses lørdag. Foto: Søren Plovgaard
Annonce

Assens: Besættelsesmuseet Toldstrups Hus i Damgade i Assens har også koblet sig på Æblefestivalen, der løber af stablen de næste dage.

Under halvtaget i gården ved museet har Preben Find, der er formand for Toldstrupselskabet og drivkraften bag museet, sat en særudstilling op sammen med Margit Egdal fra Glamsbjerg. Særudstillingen kan ses lørdag den 13. oktober fra klokken 10 til klokken 16.

Det er en udstilling, der står på to ben. På den ene side kan man læse om og blive klogere på historien om Danmarks nationalæble, Gråsten-æblet, og på den anden side findes en udstilling om de mange russiske krigsfanger, der under Anden Verdenskrig flygtede enkeltvis eller i flokke over Lillebælt til blandt andet Assens, hvor de blev samlet i kolonier.

Det er uvist, hvor mange russiske krigsfanger, der landede på den vestfynske kyststrækning, men tilstrømningen kulminerede i 1918.

Det koster 50 kroner at se udstillingen i gården og museet Toldstrup Hus, og i anledning af Æblefestivalen serveres der æblekage for gæsterne. (SP)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Annonce