Annonce
Assens

Særtransport: Kørte bådmast på skinnecykel fra Ebberup til Assens

Ole Cramer (tv) og ægteparret Karin og Frtz Göke fik torsdag formiddag transporteret en skibsmast fra Ebberup til Assens ombord på en skinnecykel. Her er de nået til overkørslen ved Torø Huse Vej sydøst for Assens og er klar til at træde de sidste kilometer ned til endestationen ved rådhuset i Assens. Foto: Søren Plovgaard

Ole Cramer fra Ebberup solgte for 25 år siden sin båd til det tyske ægtepar Karin og Fritz Göke. Nu har han lavet en ny bådmast til parret, og torsdag formiddag blev den transporteret på skinnecykel til Assens.

Ebberup/Assens: Det er efterhånden flere end 20 år siden, at godstrafikken på jernbanen mellem Tommerup St. og Assens blev indstillet, men torsdag formiddag foregik der noget på den gamle jernbanestrækning, der godt kunne minde om tidligere tiders godstransporter.

Transporten foregik ikke med godsvogne og lokomotiv, men ved hjælp af en skinnecykel.

Det var ægteparret Fritz og Karin Göke fra Iserlohn i Tyskland, som sammen med Ole Cramer fra Ebberup havde fået den gode idé at bruge en skinnecykel til at fragte en ny bådmast fra Ebberup til Assens.

Det tyske ægtepar har deres båd Sarcelle - det betyder krikand på fransk - liggende på bro G7 i Assens Marina.

- Jeg solgte mit træskib til Karin og Fritz for 25 år siden, og vores venskab har holdt ved lige siden. Nu har jeg så brugt vinteren til at fremstille en ny bådmast til dem af et grantræ, som jeg har fældet hos min nabo på Ravnekærvej i Ebberup, fortæller Ole Cramer.

Da masten skulle transporteres fra Ole Cramers hjem til marianen i Assens, hvor Sarcelle for tiden ligger på land, fandt de på at benytte en skinnecykel til transporten.

- Vi tænkte, at vi lige så godt kunne kombinere transporten af skibsmasten med en god oplevelse og lidt frisk luft, siger Ole Cramer.

Annonce

Første tur på skinnecykel

De første 800 meter ned til jernbanen ud for købmandsforretningen Marlene i Ebberup måtte Ole Cramer og Fritz Göke bære masten over skuldrene, men så snart masten var slæbt op på skinnecyklen, gik det nemt og hurtigt de små syv kilometer ned til stoppestedet over for rådhuset i Assens.

- Vi er kommet i Assens i 24 år, men det er første gang, at vi prøver at køre på skinnecykel. Men det bliver ikke sidste gang, for når vores børn og børnebørn kommer og besøger os i Assens til sommer, lejer vi et par skinnecykler og tager hele turen fra Assens til Tommerup Station, siger Fritz og Karin.

De tre godsbaneaktører har betalt 200 kroner for fire timers leje af skinnecyklen, som de tidligt torsdag formiddag trampede fra Assens til Ebberup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

78-årig bragede ind i Dittes bil og stak af: Så fandt hun tilfældigt bilen på deres fælles værksted

Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

coronavirus

Sådan genåbnes der løbende for rejser: Her er de fire faser

Kerteminde

Røveri mod Circle K: Mand med Netto-pose truede med 20-25 centimeter lang kniv

Annonce