Annonce
Trekantområdet

Særligt i ét sogn bestiller få mennesker tid til vaccination: - Det kan være nødvendigt at lave et pop-up vaccinationssted

Simon Peters Sogn i Kolding er det sogn i Danmark, hvor vaccinetilslutningen er fjerde lavest. 4986 borgere i sognet er blevet inviteret til vaccination, og 1322 af de inviterede har ikke booket en tid. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
I den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut over vaccinetal kan man se, hvordan tallene fordeler sig helt ned i de forskellige sogne i kommunen. I Simon Peters Sogn i Kolding har man Danmarks fjerde laveste vaccinetilslutning, og det skal der gøres noget ved, mener kommunaldirektør.

Kolding: Beboere i udfordrede boligområder lægger ikke lige så ofte arm til et skud vaccine, som beboere i andre områder. Udviklingen halter simpelthen efter. Det viser den seneste opgørelse over vaccinationstal fra Statens Serum Institut.

Tendensen går igen i Kolding. Simon Peters Sogn i Kolding er således det sogn i Danmark, hvor vaccinetilslutningen er fjerde lavest. 4986 borgere i sognet er blevet inviteret til vaccination, og 1322 af de inviterede har ikke booket en tid. Det betyder altså, at det er hver fjerde borgere i sognet, som ikke har booket en tid, selv om de er blevet inviteret til det.

I sognet ligger blandt andet boligområderne Skovparken og Munkebo. Skovparken er på ghettolisten, mens Munkebo kom af for nylig efter flere år på listen.

Annonce

I Danmark generelt booker langt de fleste en tid, når de er blevet inviteret - kun 12,5 procent af de inviterede har endnu ikke bestilt en vaccinetid. Det svarer til en ud af otte personer.

Thomas Boe, der er kommunaldirektør i Kolding Kommune, fortæller, at han er opmærksom på den lave vaccinetilslutning i Simon Peters Sogn, og at kommunen vil lave en ekstra kommunikativ indsats specifikt i det område henover sommeren.

- Budskabet kommer til at være det samme som altid: At det er godt at blive vaccineret. Men vi kommer til at målrette kommunikationen gennem de lokale foreninger, som forhåbentlig kan hjælpe med at nå ud til dem, som vi har svært ved at få fat i, siger Thomas Boe.

Vaccinen kommer til dig

Thomas Boe fortæller, at man skal huske på, at Simon Peters sogn også er hjemsted for noget af Koldings kollegiebyggeri, og det betyder selvfølgelig, at mange af de unge mennesker, der bor der, først lige har fået indkaldelsen til vaccination. Det er en vigtig nuance, mener han.


Budskabet kommer til at være det samme som altid: at det er godt at blive vaccineret.

Kommunaldirektør Thomas Boe


Men han er bevidst om, at det større problem ligger i Skovparken og Munkebo, hvor vaccinetilslutningen er lavere.

- Vi håber selvfølgelig, at vores mere målrettede kommunikative indsats vil virke. Men hvis vi stadig ser en lav tilslutning til vaccinerne efter sommerferien, så er nødt til at gøre noget andet. Og her er vores plan, at det kan være nødvendigt at lave et pop-up vaccinationssted i nærområderne, så vi kommer endnu tættere på beboerne, siger Thomas Boe.

Annonce
Fyn For abonnenter

Gerts elregning eksploderede: Han tror ikke på regeringens håndsrækning - Det batter ikke

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Fynsk gartneri ramt af fjerde brand på fem uger: - Det må være tilfældighedernes spil

Erhverv For abonnenter

Elbiler skal give Odense-fabrik kraftig vækst: Jorgensen vil være dobbelt så stor

Nyborg

700 frivillige til Tour de France i Nyborg: Alle har mulighed for at være med

Nordfyn

Storstilet plan om julemarked i Otterup: Tyske træhytter skal skabe den helt rigtige stemning

Tæt på dødt løb i DF's folketingsgruppe: Henriksen får ny støtte

Middelfart For abonnenter

To år efter røveriforsøg i City Kiosken: 31-årig nægter stadig, men fik en hård straf

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Assens

Afspærringsmateriel og skilte ligger klar: Freddy og hans folk er klar til at spærre af, hvis vandet kommer

Nordfyn For abonnenter

Trafiksikring blev droppet, da butikkerne strittede imod: Onsdag skete der et uheld

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Faaborg-Midtfyn

Højt smittetryk kan føre til personalemangel: Vil du have job i børnehaver, dagtilbud og hjemmepleje?

Fyn For abonnenter

Energipriserhimmelflugt: Thomas fik tredoblet regningen for naturgas

OB

Følg med live: Her kan du se OBs træningskamp mod Fredericia

Annonce