Annonce
Middelfart

Særligt hus kåret: Eks-politidirektør fik hæder for 'nyfortolkning af sommerhus'

Tidligere politidirektør Poul Løhde kan nu hænge en plakette fra kommunen på sit sommerhus i Strib. Foto: Middelfart Kommune
Ejby Bypark og et privat sommerhus på Strandstien i Strib blev onsdag eftermiddag afsløret som vindere af kommunens årlige pris.

Nordvestfyn: Der var to vindere, da kommunen onsdag uddelte sin årlige arkitekturpris på Lillebæltværftet, nemlig Ejby Bypark og et privat sommerhus på Strandstien 45 i Strib.

Formanden for kommunens arkitekturprisudvalg, Regitze Tilma (V), overrakte blomster, koberplakette og diplom til de to vindere.

Hun fortalte, at Ejby Bypark fik Middelfart Kommunes Arkitekturpris 2019 for at skabe og give Ejby et nyt offentligt rum, præget af høj arkitektonisk kvalitet, til glæde for byens borgere.

- Parken er præget af brugen af både robuste og slidstærke materialer i særligt de cirkelrunde elementer, der både opnår en lang levetid samtidig med, at man på sigt kan udskifte funktionerne i disse, når legeredskaberne bliver slidt af ivrig brug, eller behovene i parken ændres, lød det fra Regitze Tilma, der også er formand for Teknisk Udvalg.

Annonce
Ejby Bypark fik onsdag Middelfart Kommunes arkitekturpris. Foto: Middelfart Kommune.

Det lille sommerhus

Sommerhuset, der ejes af tidligere direktør for Fyns Politi, Poul Løhde, fik prisen for sin elegante nytolkning af det lille sommerhus og sin evne til at tilpasse sig på skrænten mellem de små selvbyggerhuse, forklarede dommerkomitéens formand.

- Allerede ved ankomsten fra vejen fornemmer man, at der er noget særligt på færde. En enkel trappe med trin i betonsten og håndliste af fint bearbejdet eg, der er god at holde i, når man ser ned på det lille, lukkede og kompakte trælamelhus med en ubrudt tagpap-tagflade, fortsatte Regitze Tilma i sin tale.

Blandt de nominerede var foruden de to vindere også Guldkronens tilbygning, ny indkørsel på Kongebrovej 35, renoveringen af Indslev forsamlingshus og et nybyggeri på Vejrupvej 53 i Brenderup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce