Annonce
Middelfart

Særligt hus kåret: Eks-politidirektør fik hæder for 'nyfortolkning af sommerhus'

Tidligere politidirektør Poul Løhde kan nu hænge en plakette fra kommunen på sit sommerhus i Strib. Foto: Middelfart Kommune
Ejby Bypark og et privat sommerhus på Strandstien i Strib blev onsdag eftermiddag afsløret som vindere af kommunens årlige pris.

Nordvestfyn: Der var to vindere, da kommunen onsdag uddelte sin årlige arkitekturpris på Lillebæltværftet, nemlig Ejby Bypark og et privat sommerhus på Strandstien 45 i Strib.

Formanden for kommunens arkitekturprisudvalg, Regitze Tilma (V), overrakte blomster, koberplakette og diplom til de to vindere.

Hun fortalte, at Ejby Bypark fik Middelfart Kommunes Arkitekturpris 2019 for at skabe og give Ejby et nyt offentligt rum, præget af høj arkitektonisk kvalitet, til glæde for byens borgere.

- Parken er præget af brugen af både robuste og slidstærke materialer i særligt de cirkelrunde elementer, der både opnår en lang levetid samtidig med, at man på sigt kan udskifte funktionerne i disse, når legeredskaberne bliver slidt af ivrig brug, eller behovene i parken ændres, lød det fra Regitze Tilma, der også er formand for Teknisk Udvalg.

Annonce
Ejby Bypark fik onsdag Middelfart Kommunes arkitekturpris. Foto: Middelfart Kommune.

Det lille sommerhus

Sommerhuset, der ejes af tidligere direktør for Fyns Politi, Poul Løhde, fik prisen for sin elegante nytolkning af det lille sommerhus og sin evne til at tilpasse sig på skrænten mellem de små selvbyggerhuse, forklarede dommerkomitéens formand.

- Allerede ved ankomsten fra vejen fornemmer man, at der er noget særligt på færde. En enkel trappe med trin i betonsten og håndliste af fint bearbejdet eg, der er god at holde i, når man ser ned på det lille, lukkede og kompakte trælamelhus med en ubrudt tagpap-tagflade, fortsatte Regitze Tilma i sin tale.

Blandt de nominerede var foruden de to vindere også Guldkronens tilbygning, ny indkørsel på Kongebrovej 35, renoveringen af Indslev forsamlingshus og et nybyggeri på Vejrupvej 53 i Brenderup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Danmark

Liveblog: Så faldt dommen over Britta Nielsen - over seks års fængsel

Annonce