Annonce
Debat

Særbehandling – ikke lighed

Annonce

Synspunkt: Under overskriften ”Lighed – også i Vollsmose” glæder de socialdemokratiske politikere Meho Selman og Kasper Ejlertsen sig over, at det er lykkes dem at vinde en politisk sejr ved at få etableret en lægepraksis til betjening af kernevælgerne i Vollsmose. Tillykke med sejren.

Det giver så Selman og Ejlertsen muligheden for at synliggøre, de har været med til at sikret denne særlige service til beboerne det eneste sted i Odense, hvor socialdemokratiets stemmeandel er højere end folkekirkens medlemsandel.


Den lægepraksis, der nu bliver oprettet i Vollsmose, bliver ikke en almindelig lægepraksis med faste læger, der ejer klinikken, men en såkaldt ”stråmandsklinik”, drevet af et firma med typisk skiftende læger.


Men med lighed har det ikke noget at gøre. Hverken lighed i sundhed eller lighed i service. Der er mig bekendt ingen undersøgelser, der viser, det har nogen som helst betydning for sundhedstilstanden, om der er 4 km eller 200 meter til lægen. Derimod er der mange undersøgelser, der viser betydningen af at have en læge. Og helst en fast, praktiserende læge, der kender den enkelte godt.

Den lægepraksis, der nu bliver oprettet i Vollsmose, bliver ikke en almindelig lægepraksis med faste læger, der ejer klinikken, men en såkaldt ”stråmandsklinik”, drevet af et firma med typisk skiftende læger.

I lyset af alle borgere i Odense, også Vollsmose, i dag har en ”rigtig” fast familielæge, er der for mig at se tale om en forringelse af kvaliteten af lægebetjeningen. For at opnå en serviceforbedring i form af en kortere afstand end de 3-4 km til Odense C.

Andetsteds må vi slås for at sikre lægedækningen, og det almindelige minimumsserviceniveau er at kunne vælge mellem to læger inden for 15 km. I Odense er aktuelt hele 36 lægepraksisser med åbent for tilgang at vælge imellem. Derfor kan jeg ikke forstå kampen for at etablere en lægepraksis i Vollsmose som andet end et ønske om positiv særbehandling af beboerne i Vollsmose. At det serviceniveau, vi tilbyder danskerne, ikke er godt nok for kernevælgerne i Vollsmose.

Mon ikke en eller anden borger i landdistrikterne, der har langt til læge, undrer sig over den socialdemokratiske prioritering?

Personligt kan jeg da godt undre mig over, at det er meget vigtigt de 10.944 borgere i Vollsmose Sogn får en læge i lokalsamfundet. Samtidigt med jeg ikke har hørt en tilsvarende omsorg for de 9402 borgere i Fjordager-området (Seden, Agedrup og Åsum), der også står uden lokal lægedækning. Og som dog bor længere fra Flakhaven end beboerne i Vollsmose.

Men det passer vel meget godt med venstrefløjens generelle tilgang til servicering af vores mellemøstlige gæster, at den service, der et god nok for danskerne, ikke er god nok til migranterne.

Som f.eks. når Odense Kommune bruger dobbelt så meget pr. elev på skolerne i Vollsmose, end på den skole, der har færrest penge pr. elev. Eller som da socialdemokraterne i Odense Byråd leverede et knæfald for Islam og stemte for kønsopdelt svømmeundervisning for Abildgårdskolens elever. Socialdemokraterne skal jo servicere sine kernevælgere.

Annonce
Annonce
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Fyn

Flere arbejdspladser i sigte: Cannabis-succes åbner døren for flere job - byggeri bliver genoptaget

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce