Annonce
Sydfyn

Sælsomt tyveri på Langeland: Mand dømt for at stjæle byggematerialer fra nedlagt garveri.

En anden alvorlig tiltale blev den pågældende ikke dømt for. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Mand fik lov at bo ved gammelt garveri og tog materialer for 8000 kroner.

RUDKØBING: Mens det gamle garveri i Rudkøbing er på vej ned bid for bid, har det spillet en væsentlig rolle i en noget sælsom sag ved Retten i Svendborg.

Her er en 42-årig mand nyligt blevet idømt en bøde på 20.000 kroner blandt andet for tyveri. Betaler han ikke, skal han 14 dage i "spjældet" i stedet for, fremgår det af domsudskriftet.

En noget alvorlig tiltale i sagen blev han frikendt for. Her skulle han havde sørget for, at en nogenlunde jævnaldrende mand, som for tiden sidder varetægtsfængslet i en anden sag, via en nøgle kunne skaffe sig adgang til garveriet, hvorfra der blev stjålet materialer for godt 108.000 kroner. Men det fandt domsmandsretten ikke bevist.

Til gengæld blev den 42-årige dømt for at have forsynet sig med byggematerialer og et wc for op mod 8000 kroner i alt.

Annonce

Andre forhold

Den 42-årige blev ved retssagen dømt for flere andre forhold, blandt andet at have kørt bil på Nørrebro, også i Rudkøbing, i en tilstand, hvor han var påvirket af amfetamin.

Han nægtede brug af dette euforiserende stof. Man måtte have fundet noget i hans blod, fordi han tog et bestemt middel mod sin ADHD-lidelse. Der var godt nok en advarselstrekant på pilleglasset, men den 42-årige forklarede, at lægen havde sagt, han godt måtte bruge det, også selv om han skulle køre bil.

Udover bøden er den 42-årige frakendt sit kørekort i fem år, fra 13. november 2018 at regne. Det eneste motoriserede køretøj, han må føre i denne periode, er en lille knallert.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Før konkurs i kemisagen: Købte båd, betalte private regninger og flyttede 11 biler over i nyt firma

Leder For abonnenter

Rygeforbud på boldbaner: Hvorfor er S, V og K så vattede?

Hvis man vil nå et bestemt mål, skal man nødvendigvis lægge konkrete planer for, hvordan man kommer derhen. Ellers når man ikke frem. Derfor gør Odenses radikale rådmand, Susanne Crawley Larsen, ret i at ærgre sig over, at et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Konservative i kommunens økonomiudvalg i sidste uge nedstemte et forslag om at indføre et rygeforbud på kommunens boldbaner. For det er, som Crawley Larsen påpegede, uambitiøst at stemme forslaget ned: ”Og det flugter meget dårligt med, at vi har vedtaget den mest ambitiøse rygepolitik, hvor vi i 2025 skal have den første røgfri generation. Det kan blive svært at nå, når vi er så fodslæbende”, som hun sagde til avisen. Kommunen har en politisk vision om at få en røgfri generation i 2025 og et helt røgfrit Odense i 2030. Det er meget ambitiøse mål – ja, ligefrem overambitiøse, hvis man spørger den konservative rådmand Søren Windell. Det er imidlertid et faktum, at man er nødt til at tage meget ambitiøse initiativer, hvis man vil gøre sig håb om at indfri meget ambitiøse mål. Derfor var forslaget om tobaksfri boldbaner og et røgfrit Odense Stadion på sin plads. Og derfor var det indlysende, at Susanne Crawley Larsen i sidste uge meddelte, at hun vil fortsætte kampen mod rygningen. ”Man kommer til at høre fra mig igen”, sagde hun – og det kan man så, alt efter temperament, tage som en trussel eller et løfte. Sikkert og vist er det, at også Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og resten af byrådet er nødt til at forholde sig til den ambitiøse – eller overambitiøse – rygemålsætning. For hvis man virkelig vil gøre Odense til en røgfri by om blot 10 år, skal man stoppe med at sniksnakke og i stedet handle. For man er nødt til at tage langt mere omfattende initiativer end blot at foreslå et banalt rygeforbud på en boldbane. Og man er nødt til at opgive den vattede holdning, som de tre store partier i byrådet har lagt for dagen i denne sag. Sagen er, at Odense ikke bliver røgfri af sig selv. Og derfor må politikerne udvise mere mod, end de tre store partier i Odenses økonomiudvalg har gjort.

Fyn

'Groft uforsvarligt': Entreprenør-ægtepar fra kemisagen på vej mod konkurskarantæne

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];