Annonce
Kerteminde

Sælger flere kalenderlys i juli end i julen: Den nye boghandel er blevet et hit

Rundt om det store udvalg af bøger i Kerteminde Boghandel er der alt muligt andet godt - blandt andet et hjørne med jul hele året rundt. Og både nisser og kalenderlys er et hit blandt turisterne, især udlandsdanskere, der er hjemme på besøg. Foto: Helle Nordström
Kerteminde Bog&Ide lukker 31. december. 1. januar åbner Kerteminde Boghandel. Ejer Michael Weylandt har droppet den kendte kæde og lover i den anledning mere spræl i butikken, der i forvejen kan prale med et hjørne, hvor det er jul hele året rundt.
Annonce

Kerteminde: Hov, hvad er det, der sker ved boghandlen?

Mange borgere har sikkert bemærket, at facaden på boghandlen i Langegade er kommet til at se anderledes ud. Væk er Bog&Ide, og i stedet er der kommet Kontur-skilte op. De er dog blevet pakket ind igen, og bliver først pakket ud til nytår igen, når boghandlen officielt skifter kæde.

- Den 31. december lukker Kerteminde Bog&Ide og den 1. januar åbner Kerteminde Boghandel, fortæller boghandler Michael Weylandt, der også ejer en boghandel i Otterup.

- Vi er jo efterhånden en hel del provins-boghandler, der har forladt den store kæde (sidste år var det Langeskov Boghandel), fordi de simpelthen er for målrettede mod storbyer, fortæller han om baggrunden.

Kerteminde Boghandel skifter 1. januar kæde. Facaden er allerede ændret, for som boghandler Michael Weylandt siger, så er det et arbejde, der er meget lettere at udføre i september end i december. Foto: Helle Nordström

- Med skiftet til Kontur-kæden sparer vi også 50.000 kroner om måneden, som jeg nu kan bruge på personale, så der er ansat to nye medarbejdere - en til Otterup og en til Kerteminde.

Annonce

Grønnere stil

For kunderne kommer kædeskiftet ikke til at betyde det store.

- Vi har den samme bytteservice, og der er konturbutikker overalt i landet inklusive Bornholm og Færøerne, forsikrer han.

Men det betyder, at kunderne kan forvente at finde flere sjove varer.


Jeg har tydeligt kunnet mærke, at vi er den eneste butik i byen, der sælger strandudstyr, og det er de utroligste ting, folk efterspørger.

Michael Weylandt


- Nu kan jeg selv vælge, hvilke varer jeg vil have i butikken, og jeg kan selv vælge mine leverandører. Så nu kommer der flere varer i butikken fra Tyskland og Frankrig frem for fra Kina. Det er et skridt i retning af at være mere grøn. Næste skift er, at jeg helt afskaffer plasticposerne, fortæller Michael Weylandt.

Annonce

Kalenderlys og badedyr

Julehjørnet nede bag i butikken, der er at finde året rundt, det beholder han, for det er et stort hit blandt sommergæsterne.

- Jeg sælger flere kalenderlys i juli end i julen, fortæller han med et grin.

- Det er udlandsdanskere, der skal have dem med hjem, for de er ikke til at opdrive sydpå. Og især folk fra USA og Canada slæber bunkevis af nisser med hjem.

En anden  usædvanlig vare for en boghandel er strandudstyr, og det vil Michael Weylandt til at satse endnu mere på.

- Jeg har tydeligt kunnet mærke, at vi er den eneste butik i byen, der sælger strandudstyr, og det er de utroligste ting, folk efterspørger.

Og butikken går rigtigt strygende, selvom den er placeret i "den forkerte" ende af Langegade.

- Mine budgetter fortæller, at det går langt bedre end forventet.

Butikken bugner da også af en overflod af varer, der ud over bøger, de nævnte strandting og julepynt også tæller legetøj, gaveartikler og hobbyartikler.

- Da jeg lige havde overtaget butikken, kom der en repræsentant, som kiggede sig bekymret om og sagde: Den her får du aldrig fyldt, den er alt for stor. Han var her for nylig igen, og da måtte han konstatere, at nu er jeg ved at være i pladsnød, griner Michael Weyrandt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Storebæltsbroen spærret i østlig retning

Odense

Hård dom over ghettolov: Tudetosset

Annonce