Annonce
Odense

Sælg ikke arvesølvet: Demonstranter råbte 'Nej til salg af Fjernvarme Fyn'

Omkring 150 modstanderne af salget af Fjernvarme Fyn demonstrerede onsdag eftermiddag på Flakhaven forud for byrådsmøde. Mange af dem var iført bundmind og udstyret med skilte, der viste deres klare holdning til at sælge. Foto Birgitte Carol Heiberg
Enhedslisten, Kommunisterne og Konservative stod bag demonstation på Flakhaven, der samlede mellem 150 og 200, som er imod et salg af Fjernvarme Fyn. Vi skal ikke sælge arvesølvet, lød det blandt andet.
Annonce

Odense: "Kammerater", brølede den konservative rådmand Søren Windell, mens han kiggede ud over "den største folkemængde nogensinde samlet til en demonstration mod salget af Fjernvarme Fyn", som han sagde til mængden med  nej-skilte, mundbind og en enkelt rød fane.

Her stod - efter Stiftstidendes løse optælling - omkring 150 mennesker samlet for at vise deres modstand mod at sælge Fjernevarme Fyn - eller "arvesølvet" som flere af talerne kaldte fjernvarmen.


Det er dårlig økonomistyring, når man er nødt til at sælge arvesølvet.

John Jeppesen, Arbejderpartiet Kommunisterne


Demonstrationen var arrangeret af Enhedslisten, Arbejderpartiet Kommunisterne og Det Konservative Folkeparti, og hvert parti stillede med en taler.

Alle var enige om at være imod et salg af Fjernvarme Fyn, omend argumenterne varierede en smule:

- Det er ikke politikernes selskab, sagde Søren Windell, det er borgernes selskab. Vi er alle lænket til vores radiatorer og er tvangsbundet til energiselskabet, og der er ingen tvivl om, at prisen vil stige, hvis vi sælger. Derfor skal vi passe godt på vores fjernvarme og det guldæg, vi har her.

Annonce

Enhedslisten finder penge andre steder

For John Jeppesen fra Kommunisterne svarede det at sælge fjernvarmen til at tisse i bukserne for at få varmen, som han sagde:

- Det er dårlig økonomistyring, når man er nødt til at sælge arvesølvet.

Modstanderne mod salget af Fjernvarme Fyn vil have beslutningen ud til folkeafstemning. Foto Birgitte Carol Heiberg

Byrådsmedlem fra Enhedslisten, Reza Javid, konstaterede, at der er alternativer til at sælge - fx har partiet nu fremlagt forslag til, hvordan man finde et tilsvarende beløb på andre måder, blandt andet ved at opkræve flere penge for parkering, nedsætte det årlige afdrag på kommunens gæld og løfte de planlagte lettelser af erhvervslivets dækningsafgifter (ejendomsskat).

- Det er odenseanerne og os, der står her, der ejer Fjernvarme Fyn. Derfor er det ikke nok at høre odenseanerne ved nogle få møder - nej, de skal spørges ved en folkeafstemning, sagde han.

Han satte herefter gang i råbet "Vi skal ikke sælge" med det formål at få budskabet til at trænge ind på borgmesterkontoret.

Demonstrationen mod salget af Fjernvarme Fyn på Flakhaven havde samlet en bred vifte af mennesker lige fra venstre til højre af det politiske spektrum. Foto Birgitte Carol Heiberg

Mens nogle af de forbipasserende undrede sig over de mange nej-skilte - hvad er de imod, som en spurgte - så blev deres lidt efter sat adresse på, så ingen kunne være i tvivl:

- Nej til salg af Fjernvarme Fyn, gjaldede det op mod rådhuset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce