Annonce
Assens

Sådan vil skolerne tiltrække elever: Facebook og praleri

Salbrovadskolen kunne i 2018 fejre, at de havde rundet 100 elever efter at have været lukningstruet året forinden. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce

Størstedelen af Assens Kommunes 12 folkeskoler er de seneste skoleår gået tilbage i elevtal. Men det vil i hvert fald tre af folkeskolerne gerne lave om på. De har derfor hver især en plan for, hvordan de vil tiltrække flere elever til lige netop deres skole.

1 Åben skole og Facebook

Salbrovadskolen fejrede 60 års jubilæum i 2018. Arkivfoto: Laura Kold

Maria Lenius, der er fællesbestyrelsesformand for Landsbyordningen i Salbrovad, fortæller, at de i Salbrovad er meget opmærksomme på at fortælle om skolen.

- Vi har som en af de eneste folkeskoler gennem de sidste to år holdt Åbent Landsbyordning, ligesom de private skoler plejer at holde åben skole for at vise nye folk, hvad de kan. Og det har vi haft stor succes med.

- Folkeskolerne skal ikke konkurrere mod hinanden, men man må gerne brande sig selv og gøre opmærksom på sig selv, uden det bliver en konkurrence. Og det, tror jeg, er en kultur, der kræver noget bearbejdning i folkeskolerne. Jeg tænker, at det kræver en velvilje fra personalet i at ville det og lave opslag på for eksempel Facebook. Man skal være kreativ, innovativ og turde være en aktiv del af det.

2 Værdier og støtteforening

Vissenbjerg Skole. Arkivfoto: Vissenbjerg Skole

På Vissenbjerg Skole arbejder man meget med at gøre omgivelserne til et attraktivt sted for tilflyttere, pointerer skoleleder Gitte Kondrup Ebbesen.

- Vi arbejder på at gøre området til et attraktivt sted, og vi samarbejder med støtteforeningen og resten af byens folk om at få flere folk til at flytte til.

- Vi har i støbeskeen, at vi skal gøre mere. Lige nu arbejder vi på vores værdier, og hvordan vi kan komme lidt mere ud over rampen. Det er ikke noget, vi er færdige med endnu, men det er noget, vi har blik for.

- Derudover har vi satset en del på at samarbejde med musikskolen, hvor musikskolen er med i mange af vores timer. Og det er også noget, der gør, at nogen vælger os til, fordi de gerne vil noget med musikken.

3 Praleri og børnehave

Tommerup Skole kæmpede bravt for at bibeholde sin overbygning - og lykkedes med det. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

I Tommerup oplever man en øget interesse fra nye elever, men det betyder ikke, at skolen ikke vil gøre noget aktivt for, at endnu flere vælger Tommerup Skole til, siger skolebestyrelsesformand Susanne Hagh Strunge Holm.

- Vi vil gerne gøre mere for at tiltrække nye elever, og det er noget, vi arbejder aktivt med. Men vi kunne nok godt være bedre til det. Man vil selvfølgelig altid gerne tale om sig selv, men der er vi måske ikke så gode til at prale af os selv. Derfor har det nok været meget mund til mund, når nye elever har hørt om os.

- Vi har også et stærkt samarbejde med børnehaven (Overmarksgården, red.), og det er en naturlig fødekæde til skolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Forslået og med begge arme i gips: Bente stødte sammen med flugtcyklist - nu er cyklen også forsvundet

Middelfart For abonnenter

Ikke for at tjene penge: Lokale erhvervsfolk investerer i marina-restaurant for at skabe liv i byen

Annonce