Annonce
Middelfart

Sådan vil politikerne fordele millioner til ekstra hænder til børnepasning: - Et ordentligt tryksekten

Middelfart Kommune er klar med et udspil til, hvordan tre millioner kroner til ekstra hænder i daginstitutionerne kan blive fordelt. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Middelfart Kommune er klar med et udspil til, hvordan man vil fordele tre millioner kroner fra staten øremærket flere hænder i daginstitutionerne. Men først skal forældrebestyrelserne høres.
Annonce

Nordvestfyn: 487.108 kroner til børnehuset Kompasset i Middelfart. 202.962 kroner til børnehuset Egetræet i Ejby. Og 295.422 kroner til børnehuset Chili i Middelfart.

Forligspartierne bag kommunens budgetaftale for 2020 har sat sig sammen og drøftet de ekstra tre millioner kroner fra staten, der er øremærket flere hænder i daginstitutionerne i Middelfart Kommune.

Nu har kommunen offentliggjort et udspil til Børn-, Kultur- og Fritidsudvalgets møde på tirsdag, hvor det er pindet ud, hvordan de enkelte børnehuse kan få tildelt midlerne.

Borgmester Johannes Lundsfryd (S) oplyser, at man har valgt at regne pengene ud fra børnetallet, hvor de største daginstitutioner får mest, og hvor et vuggestuebarn tæller dobbelt så meget som et børnehavebarn.

- Vi følger den normeringsanbefaling, der ligger, forklarer borgmesteren.

Find din institution

Sådan forestiller Middelfart Kommune sig, at man kan fordele tre millioner kroner, der er afsat på finansloven til ekstra hænder i børnehusene i kommunen.

Kommunen understreger, at de øremærkede kroner ifølge kriterierne fra ministeriet kun kan anvendes til de kommunale daginstitutioner - og ikke de private. Og midlerne betyder ikke stigning i forældrebetalingen.

Udspillet kan betyde følgende ekstra midler til børnehusene:

Børnehuset Chili, Middelfart: 295.422 kroner.

Børnehuset Nysgerrium, Middelfart: 374.352 kroner.

Børnehuset Nørre Aaby (+ Søstjernen, Føns): 345.035 kroner.

Børnehuset Egetræet, Ejby: 202.962 kroner.

Børnehuset Kompasset, Middelfart: 487.108 kroner.

Børnehuset Solsikken, Middelfart (+Naturhaven, Middelfart): 250.996 kroner.

Børnehusene Kastanieborgen og Bulderby, Strib: 419.454 kroner.

Gelsted Børnehave: 239.044 kroner.

Børnehuset Regnbuen, Fjelsted-Harndrup: 101.481 kroner.

Brenderup Børnehus: 153.349 kroner.

Båring Børnehus: 130.798 kroner.

Kilde: Middelfart Kommune.

Annonce

1,3 mio. kr. bliver på området

I budgetaftalen for 2020 afsatte politikerne bag 1,3 millioner kroner til flere hænder i daginstitutionerne, hvor det dengang lød, at man var parat til at trække de ekstra midler tilbage, hvis der kom penge fra staten.

Det har man ændret, således at de 1,3 millioner kroner, der med forældrebetalingen vokser til 1,6 millioner kroner, forbliver på børneområdet.

Dermed har daginstitutionerne udsigt til at blive styrket med sammenlagt 4,6 millioner kroner, understreger Johannes Lundsfryd, der mener, at det kommer til at kunne mærkes.

- Vi synes, at det er meget fornuftigt at give normeringen et ordentligt tryksekten. Når vi kigger på nøgletal, så er det et af de områder, hvor vi har ligget lige i underkanten, supplerer borgmesteren.

Han understreger, at der er tale om et forslag, som nu skal i høring blandt daginstitutionsbestyrelserne. Det sker i perioden fra 4. til 24. marts.

Annonce

- Det kan mærkes

Maria Lund Nielsen, talsperson for Forældreforeningen Middelfart, glæder sig over, at politikerne mener, at pengene skal fordeles via børnetallet, da det ifølge hende er "den mest neutrale måde" at gøre den slags på.

Hun er overbevist om, at de ekstra millioner gør en forskel, men spørgsmålet er hvordan:

- Vi er kommet til det punkt, hvor alt kan mærkes, og hvor alt er en forbedring. Det er lidt det sørgelige i det uanset, hvordan man vender og drejer det, lyder det fra talspersonen.

- Det er kun gisninger, om det kommer til at forbedre det enkelte barns hverdag, men pædagogernes hverdag bliver lettet, og det kan give børnene en forbedring, tilføjer Maria Lund Nielsen, der selv er forælder i Solsikken, der står til at få 250.996 kroner sammen med Naturhaven.

Annonce

Pædagoger måske op i tid

Båring Børneunivers har i kommunens udspil udsigt til 130.798 kroner, og her mener formand Marianne Søderholm, at det er "bedre end ingenting". Hun har et umiddelbart bud på, hvad de ekstra penge kan gøre af gavn:

- Der bliver i hvert fald ikke ansat flere personaler, men det kan få nogen op i tid, hvis de er interesseret i det. For os er det vigtigt, at vi får noget kvalificeret og uddannet personale ind, understreger formanden.

Helle Makenhauer, formand i Brenderup Børnehus, der står til 153.349 kroner, lægger sig i samme spor:

- Det er da fantastisk. Det er ikke til et årsværk, men man kan måske få nogen mere op i tid fra for eksempel 30 til 35 timer, og det kan give en større frihed ved, at man kan ansætte noget mere personale, mener hun.

Tildelingsmetoden forventes at blive endeligt vedtaget i Børn-, Kultur- og Fritidsudvalget 14. april.

Forvaltningen gør i oplægget til politikerne opmærksom på, at de tre millioner kroner fra staten svarer til cirka seks pædagoguddannede fuldtidsansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Odense

Ren bonus for politiet: Mand anholdt med 36 poser hash efter påkørsel af betonklods

Annonce