Annonce
Sport

Sådan vil Jakob Michelsen gribe to test-kampe i træk an i Belek

Jakob Michelsen og OB har været heldige og dygtige med banerne og vejret i Belek - indtil nu. Foto: Michael Svenningsen

FODBOLD: Der skulle mandag være dømt høj sol og 16 graders varme i Belek efter nogle gode dage rent trænings-mæssigt men også efter en tid med uvejr, tornadoer og kaskader af regn.

- Endnu en gang har vi haft en heldig hånd med perfekte forhold uden vind på en superbane uden regn, sagde Jakob Michelsen efter søndags-træningen, og det klarede endda endnu mere op ud på eftermiddagen.

Nu står OB foran to testkampe i træk i Belek inden hjemrejsen onsdag kl. 7.30 tyrkisk tid fra hotellet og 10.45 med flyafgang fra Antalya. Til sidst ender truppen i Ådalen kl. 17.00.

Mandag kl. 17 (15 dansk tid) spiller OB mod Legia Gdansk på banerne ved Hotel Titanic og tirsdag mod Rapid Wiens Europa League-deltagere kl. 16 (14 dansk tid).

- Det er tanken at få så mange til som muligt til at spille 90 minutter i en af kampene. Det kan jeg selvfølgelige ikke love alle, når jeg har 23 kampklare folk i truppen på nær Alexander Ludwig og Mandé Sayouba.

- Derfor kan det alligevel godt være, at alle kommer i kamp eller får minutter, men det kommer også an på, hvordan det går i den første kamp og hvordan den fysiske belastning har været i forhold til kamp to. Vi skal lige have træningen evalueret og samle puslespillet.

- Det vil blive to vidt forskellige hold uden mange gengagere, og det vil overraske mig meget, hvis ikke trænerteamet også giver Oliver Lund en rolle i kampene, fastslår Jakob Michelsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce