Annonce
Assens

Sådan vil forvaltningen bruge 60-65 ekstra millioner kroner: Politikerne er overvejende positive

Partierne i byrådet i Assens er overvejende positive i forhold til forvaltningens oplæg til budget 2021-2024, inden de afgørende forhandlinger går i gang. Arkivfoto: Daniel Kofoed.
Forvaltningens forslag til det kommunale budget for 2021-2024 er offentliggjort, og der er lagt op til mere velfærd og nye anlæg på en række områder. Snart går de afgørende forhandlinger i gang.

Plustid til ældre. Flere kroner til folkeskolen, veje og stier.

Nye daghjemsfællesskaber i de seks hovedbyer, et klimasekretariat, ladestandere til elbiler, flere SSP-folk, en promenade langs havnen i Assens, nye rundkørsler og så videre.

Assens Kommune står med et forventet plus på 60-65 millioner kroner i budgettet for næste år, og onsdag fremlagde forvaltningen oplægget til, hvordan man tænker, at de mange ekstra millioner kroner kan blive fordelt.

Annonce

Økonomiudvalget har sendt forslaget til budget 2021-2024 i høring, og forvaltningens udkast viser overvejende gode takter, mener de politiske partier, som Fyens Stiftstidende har talt med.

Borgmester Søren Steen Andersen (V) forklarer, at man i forslaget har taget udgangspunkt i 20 millioner kroner til ny drift, 20 millioner kroner til nye anlæg samt omkring 20 millioner kroner, man vil have stående på bankbogen til udforudsete hændelser.

- Vi har lært af de senere år, at vi skal have noget at stå imod med, understreger borgmester Søren Steen Andersen (V).

Ja tak til flere penge til ældre

Der er budgetforhandlinger 10.-11. september, og Socialdemokratiet er overvejende positiv overfor udspillet, fortæller den ene af partiets forhandlere, Charlotte Kjær.

- Der er en lang række tekniske korrektioner og blokke med, som rydder op i nogle af de ting, vi har arbejdet med de senere år - blandt andet i forhold til demografireguleringen, siger Charlotte Kjær (S), der har "stor sympati" for en hel del af ønskerne til ny drift og nye anlæg.

Konservatives Søren Thomsen glæder sig også over udkastet til budgettet. Særligt det der handler om den såkaldte demografiregulering, der grundlæggende sikrer flere penge til de ældre.

- Det betyder, at det serviceniveau, vi har på ældreområdet i dag, har vi også om fire år, selv om der kommer flere ældre. Det er jeg virkelig glad for, og det er en beslutning, vi tog på et byrådsmøde for et par måneder siden, siger Søren Thomsen (K).

Han har desuden bemærket, at der er forslag om en styrket SSP-indsats, og det er ifølge ham glædeligt ovenpå en sommer, der har været præget af ballade og hærværk forskellige steder i kommunen.

Annonce

Ingen ønsker er uspiselige

Radikale Venstres Poul Poulsen glæder sig blandt andet over, at der er lagt op til at ansætte flere hænder på planområdet.


Det betyder, at det serviceniveau, vi har på ældreområdet i dag, har vi også om fire år, selv om der kommer flere ældre. Det er jeg virkelig glad for, og det er en beslutning, vi tog på et byrådsmøde for et par måneder siden.

Søren Thomsen, K.


- Vi binder i disse år mange resurser til Assens by, og det kan man ikke blive ved med at klare med en bemanding som sidste år. Det er et must, hvis vi gerne vil udviklingsdelen. Jeg er også positiv overfor at ansætte en medarbejder på klimaområdet. Det er vigtigt at have en medarbejder, der samler folk omkring sig om en markant opgave, siger Poul Poulsen.

Enhedslisten er også varm fortaler for en styrket indsats på klimaområdet.

- Det er vigtigt, hvis vi skal holde rede på nogle af de mål, vi har sat os, og hvis der skal sættes initiativer i gang på tværs af udvalgene, indskyder Kaj Alstrup (Ø), der savner flere initiativer på det grønne område, men glæder sig over både forslagene på ældre- og børneområdet.

SF's Mogens Mulle Johansen er umiddelbart okay tilfreds med udspillet.

- Det er klart, at det ville have været rarere, hvis vi havde haft flere penge. Men der er ingen ønskeblokke, der på nogen måde er uspiselige. Det er helt tydeligt baseret på vores vision 2030, lyder det fra SF'eren, der glæder sig over, at der er lagt op til flere penge til skole-, børne- og familieområdet.

Annonce

Løft til ældreområdet

Dansk Folkeparti går ind til forhandlingerne med et klart mål om at få løftet niveauet på ældreområdet.

- Det er centralt for os. Det nytter ikke noget, at vi har Danmarks dårligste niveau på ældreområdet (ifølge en VIVE-undersøgelse, der måler på antallet af hjemmehjælpstimer, red.). Vi skal nogle pladser op, og vi må se, hvad vi skal sætte af for at komme 10 eller 20 pladser op, konstaterer Jens Henrik Thulesen Dahl (DF).

Venstres gruppeformand Pia Offer Madsen er langt hen ad vejen enig med forvaltningen i de mange forslag, der nu ligger til forhandling.

- Vi vil læne os rigtig meget op ad administrationens anbefalinger. Det er i tråd med vores prioriteter omkring selvbestemmelse til ældre borgere i form af klippekortordning, og at vi skal gentænke måden at aktivere vores ældste borgere på i dagtimerne. Der er også sat godt med midler af til børn og unge i forhold til forebyggelse, skolernes almenområde, det gode seniorliv og trafiksikkerhed, bemærker Pia Offer Madsen blandt andet.

Høringsfristen løber frem til 4. september 12.00.

Fyens Stiftstidende afholder torsdag fra klokken 16.30 åbent læsermøde for alle interesserede. Her kan du blive klogere på, hvordan kommunens budget er skruet sammen, og økonomichef Morten Bjørn Bentsen svarer på faktuelle spørgsmål. Tilmelding til dako@fyens.dk senest torsdag klokken 12.

Hvad mener du?

Forvaltningen har fremlagt forslag til, hvordan man bruger ekstra 60-65 millioner kroner, men hvad mener du?

Er der områder, der mangler at blive prioriteret?

Er der behov for andre investeringer på drift eller anlæg end det, der er fremlagt?

Vi vil gerne høre din mening.

Skriv gerne til assens@fyens.dk, så dykker vi ned i inputtene.


Annonce
Nordfyn For abonnenter

Byggeplaner på grøn plet splitter landsbyen: - De er vist allerede i gang med at fælde træer – Det er da de vel ikke?

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

PFOS-sagen spreder sig til Odense: Kødkvæg i Seden har i årevis drukket vand fra forgiftet vandløb

Odense For abonnenter

Odense-forstæder frygter gigantisk strøm-anlæg midt i idyllen: En flok rigtige svin kan spænde ben for projektet

Fyn

Stor mangel på ambulancereddere: Odense er hårdest ramt

Faaborg-Midtfyn

Danmarks hotteste sportsgren - nu også i Faaborg: Så er der padel!

Odense

Han er helt tæt på de store badminton-stjerner: - De er helt nede på jorden

Assens For abonnenter

Niclas sad fast i et stort mørkt hul, men viser nu vejen for andre: - Jeg vidste ikke, hvor livet skulle føre mig hen

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Podcast

Lyt: Jeppe Riber skiftede titel fra topscorer til bankmand 2:4

Nyborg

Kronvidne peger på DSB: Mere mystik om knaldstation

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Erhverv

Odense Havn i smult vande - i fuld sving med at planlægge nye investeringer for godt 300 millioner kroner

Odense For abonnenter

Tomatrester og tydeligt snavs af ældre dato: Pizzeria får sur smiley

Sport

Kontroversiel kineser trak sig: Axelsen får træningsmakker som ny modstander i Odense

Annonce