Annoncørbetalt indhold

Sådan vælger du gardiner til dit hjem

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Det naturlige lys, som strømmer ind i vores hjem hver dag, er en enormt smuk fornøjelse for os alle. Dette er dog med undtagelse for, når vi skal sove eller bare ønsker at have noget privatliv. Derfor er gardiner stort set en nødvendighed, uanset hvor man bor - og det kræver hertil lidt overvejelser at vælge de helt rigtige gardiner, der både størrelses- og stilmæssigt passer ind i hjemmet. Herunder er der en lille guide til, hvordan man kan vælge de helt rigtige gardiner.


Annonce

Hvilken funktion skal gardinerne have?

Der findes et hav af forskellige gardiner, der alle har forskellige funktioner til forskellige behov - og nogle gardiner har flere funktioner end andre. For eksempel kan rullegardiner fås som både mørklægningsgardin eller i et tyndere materiale, så privatlivet sikres, mens lyset stadig kan trænge ind. Rullegardiner er også nemme at rengøre, sammenlignet med for eksempel persienner, så hvis man ikke ønsker at bruge alverdens tid på rengøring af gardiner kan dette være et godt valg.

Uanset, hvilke gardiner, man vælger, så er det vigtigt også at have styr på målene. Der findes forskellige standardmål, som passer til de fleste vinduer - og hvis ikke, der er et mål, der passer til ens vindue, så kan man altid få gardinerne speciallavet. Når man skal måle, hvor langt gardinet skal være, skal man først finde ud af, hvorvidt man ønsker svævende eller slæbende gardiner. Hvis man ønsker, at gardinet skal svæve, så skal man måle fra stangen eller skinnen og cirka 1-3 centimeter over gulvet. Hvis man omvendt ønsker at have gardiner, der “slæber” på gulvet, så skal man måle fra stang eller skinne til gulv og derefter lægge 5-10 centimeter oveni.


Vælg det helt rigtige stof

Der findes utallige af forskellig stofmaterialer, som man kan vælge imellem, når man skal købe gardiner. Når man skal vælge et stof, så er det en god idé ikke kun at tænke på, hvilket udseende man ønsker, men også hvilken mængde af lys, man ønsker, der skal være i det pågældende rum. Her vil tunge, uigennemsigtige stoffer holde mere lys ude end lettere, mere rene stoffer. Hvis man ønsker masser af lys i rummet, så er bløde- eller bomuldsstoffer gode at gå med - og man kan sagtens vælge dem i en farve, uden det kommer til at påvirke det naturlige lys. Hvis man ønsker en moderat mængde af lys, så er linned gardiner ideelle, og hvis man ønsker mørklægning, så kan man blandt andet vælge fløjl.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.