Annoncørbetalt indhold

Sådan vælger du dine nye høretelefoner

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Bruger du dine høretelefoner til at koble helt af med, fordybe dig i din yndlingsmusik eller nørde de finere tekniske dele af en god plade, fortjener du også at få det allerbedste til dine behov. Heldigvis er der massevis af brands, typer og tekniske fordele at vælge imellem. Det gør det muligt for dig at vælge lige de høretelefoner, der giver dig et musikalsk frirum, som du kan nyde i fulde drag.

Høretelefoner er designet til forskellige ting – nogle er ideelle til lytning hjemme i lænestolen direkte fra pladespilleren, mens andre er specielt udviklet til træning eller livet på farten. Vi gennemgår nogle af de forskellige typer høretelefoner og deres fordele, så du kan finde ud af, hvad du skal investere i for at få fantastisk lyd direkte ind i øregangen.

Annonce

Typer af høretelefoner

Først og fremmest skal du finde ud af, hvilken type du skal bruge. Du har tre typer at vælge imellem: on-ear, over-ear og in-ear høretelefoner. Over-ear høretelefoner er store og sidder rundt om dine ører med en blød ørekop. Du får en omsluttende fornemmelse af musikken, og de er også med til at lukke lidt af dine omgivelser ude.

On-ear høretelefoner har også ørekopper, men de er en smule mindre og sidder direkte på ørerne i stedet for at omslutte dem. De er derfor også lettere, og du får lukket lidt af for dine omgivelser uden at føle dig helt lukket inde i ørekopperne.

Både on-ear og over-ear høretelefoner har en hovedbøjle, der ofte er polstret for at gøre det behageligt at have høretelefonerne på i længere tid.

In-ear høretelefoner er til forskel fra de to andre typer uden ørekopper. Et sær in-ear høretelefoner består i stedet af to små earbuds, som du sætter ind i ørerne. De kan enten have et kabel, som du sætter til din enhed, eller være trådløse med nakkekabel eller uden kabel overhovedet – de såkaldte True Wireless. De er små og lette og derfor ideelle til sport, eller hvis du gerne vil kunne lægge dem væk i lommen eller en lille taske.

Trådløse høretelefoner

Uanset hvilken type du vælger, findes der både kablede og trådløse modeller. Det er praktisk at have muligheden for at bruge høretelefonerne trådløst, fordi du ikke er begrænset af kabler, der kommer i karambolage med lynlåse, jakker og tasker, eller filtrer sig ind i sig selv.

Ofte vil du se trådløse høretelefoner med Bluetooth. Bluetooth er en nem måde at tilslutte forskellige enheder til dine høretelefoner, fordi du har mulighed for at bruge alle enheder, der er kompatible med Bluetooth – og så kan du bruge det på tværs af forskellige tjenester som Spotify, Apple Music, SoundCloud eller Tidal.

Høretelefoner med kabel

Selvom de trådløse modeller vinder ind på markedet, kan du selvfølgelig stadig finde høretelefoner med kabel. De er at foretrække, hvis du vil have den samme lydkvalitet, som du kender fra dine stereohøjtalere. Med en kablet forbindelse sikrer du, at al lyd og kvalitet bliver overført, så hvis det er lydkvalitet frem for fleksibilitet, der er vigtigt for dig, bør du gå efter en kablet model.

Mange høretelefoner i dag kan desuden bruges både trådløst og kablet, hvis du i nogle situationer vil spare på strømmen eller sikre en helt stabil forbindelse, mens det på andre tidspunkter er mere vigtigt at have den trådløse fleksibilitet.

Head-fi høretelefoner

Leder du eftercreme de la creme, når det kommer til høretelefoner, kan du stoppe din søgning ved head-fi høretelefoner. Her handler det ikke om, hvorvidt de kan klappes sammen og kommes i rygsækken, at du kan bruge dem trådløst, eller at de har små og diskrete ørekopper. Det er uden undtagelse lydkvaliteten, det handler om.

Det er store ørekopper, lange kabler og samme teknologi og lydkvalitet, som du finder i dine store gulvhøjtalere og high-end musikanlæg. De er lavet til at give dig en usammenlignelig lydoplevelse – i din helt egen, lille boble, hvor ingen andre kan høre, hvad der strømmer ind i dine ører under de store over-ear høretelefoner.

Tekniske specifikationer

To par høretelefoner kan umiddelbart se ret ens ud, men lyde helt forskelligt. Der er nemlig en masse skjult indeni, der gør en stor forskel for lydkvaliteten og oplevelsen af høretelefonerne. Forskellige funktioner og teknologier gør det muligt for dig at finde et sæt høretelefoner, der opfylder alle dine behov. Derudover kan der være forskel på komforten, som du også bør have for øje i jagten på et par nye høretelefoner.

Aktiv støjreduktion

Noget af det øverste på ønskelisten for mange er aktiv støjreduktion – ellerActive Noise Cancelling(ANC). Det er en teknologi, der lader dig lukke alle dine omgivelsers støj og larm ude, så du ikke hører andet end lyksalig stilhed eller din yndlingsmusik i høretelefonerne. Ved nogle modeller kan du endda bestemme, hvor meget støj du vil lukke ude – det er blandt andet en fordel, hvis du befinder dig i trafikken, hvor det er vigtigt at kunne høre, hvad der foregår omkring dig.

Batteri og spilletid

Hvis du vælger trådløse høretelefoner, bør du tænke over, hvor længe de kan holde på en opladning. On-ear og over-ear høretelefoner starter gerne på en batteritid på omkring 20 timer, men du kan også få modeller, der kan holde noget længere end det. Med in-ear høretelefoner ligger det oftest på mellem tre og fem timer, men med ekstra timer i det medfølgende etui.

For eksempel tager Bluetooth en del strøm, og har du samtidig aktiv støjreduktion sat til, drænes batteriet noget hurtigere. Løber du tør for strøm, kan du med nogle modeller tilslutte et kabel, så du kan blive ved med at lytte – selv om du ikke vil kunne gøre brug af blandt andet aktiv støjreduktion-funktionen.

Komfort: form, vægt og polstring

Sidst men ikke mindst har komforten meget at sige. Det kan godt være, at du drømmer om en bestemt type høretelefoner, men hvis de ikke sidder godt på dig, er de ikke meget værd i det lange løb. Her kan formen have noget at sige, da dine ører måske ikke er særligt godt gearede til for eksempel in-ear høretelefoner, men føles perfekte i et par store over-ear modeller.

Vægt og polstring er også vigtigt for komforten. Er det meget tunge høretelefoner, kan du risikere at blive godt øm oven på hovedet, selvom hovedbøjlen er polstret. Og netop hovedbøjlen bør være blød og komfortabel, på samme måde som ørekopperne er det, så du kan holde ud at bruge høretelefonerne i mange timer, uden at de begynder at genere dig.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.