Annonce
Fyn

Sådan står partiet: Fundings dom over De Radikale

Politisk redaktør Thomas Funding. Foto: Michael Nørgaard
Avisen Danmarks politiske redaktør Thomas Funding vurderer De Radikales landspolitiske dagsform.

Brødtekst

Annonce

1. Partiets styrke

Efter Socialdemokratiet har slået hånden af De Radikale som kommende regeringspartner, står De Radikale mere frit og behøver ikke længere at tage hensyn til den traditionelle samarbejdspartner, når partiet taler for en lempeligere udlændingepolitik. Den dagsorden kan De Radikale høste stemmer på fra de vælgere, der har fået nok af retorikken og den stramme udlændingekurs. De Radikale kan hente vand fra mange brønde. Både borgerlige og røde vælgere.

2. Partiets svaghed

Morten Østergaards frihedsbrev fra Socialdemokratiet kan også være farlig, hvis han kravler op i et træ med ultimative krav på udlændingeområdet. Det kan give vælgere, men det kan også efterlade partiet uden indflydelse i Folketinget. Og De Radikale er historisk et parti, der går efter indflydelsen. Morten Østergaard er ude i en hårfin balance

3. Hold øje med

Hvis De Radikale mister rollen som et parti, der søger og får indflydelse, vil der opstå debat om, hvorvidt Morten Østergaard er den rette leder af partiet. Om hans principfaste linje på især udlændigeområdet er den rette. Hans redning kan være en markant fremgang ved folketingsvalget.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce