Annonce
Trekantområdet

Sådan skal det se ud: Her er Koldings drømmestadion

Sådan kan et fremtidigt Kolding Stadion komme til at se ud. Illustration: Årstiderne Arkitekter
Kolding Stadion skal kunne huse 10.000 tilskuere og være egnet til store koncert. Projektet løber op omkring 150 millioner kroner, og finansieringen er stadig ikke på plads.
Annonce

FODBOLD: Så har Kolding IF præsenteret sit drømmestadion. Og hvis finansieringen, der totalt løber op omkring 150 millioner kroner, ellers kommer på plads, kan byens fodboldfans godt begynde at glæde sig.

- Vi har haft et ønske om et arkitektonisk, ikonisk og flot bygningsværk, siger bestyrelsesformand Claus Holm-Søberg fra Kolding IF.

- Vi havde alle Jysk Park i Silkeborg i vores top tre over stadions, og derfor var det naturligt for os at tage kontakt til Årstidernes Arkitekter i Silkeborg, der har tegnet deres stadion. Det er et stadion, hvor man sidder tæt på banen, der er forholdsvis stejle tribuner med godt udsyn, og det er nemt at skabe en god stemning, mener bestyrelsesformanden.

Det anslås, at den samlede pris bliver omkring 150 millioner kroner, hvoraf de cirka 19 millioner kroner er bevilget af byrådet til lys, bane og varme i banen. Næste etape bliver så en ny vesttribune, hvor der blandt andet vil være omklædning, 2400 siddepladser, VIP-faciliteter med plads til 800-900 gæster og nogle erhvervslejemål.

- Prisen for den vil blive omkring 80 millioner kroner. Vi har en skabelon for finansieringen, som vi arbejder hårdt på at bringe endelig på plads samtidig med, at der udarbejdes lokalplan for projektet, siger Holm-Søberg.

- Byggeriet kræver bred opbakning fra Kolding. Vi har gennem hele forløbet haft en meget god dialog med kommunen og andre interessenter, tilføjer han.

Annonce

Koncerter på stadion

I forslaget fra Årstidernes Arkitekter er der taget højde for, at stadion kan færdigbygges i etaper, efterhånden som finansieringen er på plads. Det er med i tankerne, at det vil blive opført løbende, men vil fremstå som en samlet enhed til slut.

Som en del af planen for det nye stadion har det været ønsket, at det skal komme hele byen til gavn. Eksempelvis er det et vægtigt punkt, at det nye stadion kan huse store koncerter med god lyd og uden at banen bliver ødelagt. Her er Parken i København et skrækeksempel.

Tilskuerkapaciteten på fremtidens drømmestadion for Kolding IF vil blive på 10.000.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Odense

Kampen mod fjernvarmesalg fortsætter: Ny forening gør klar til at tage sagen i retten

Annonce