Annonce
Assens

Sådan ser diamantkonfirmander ud

Hanne B. Hansen, Barløse (t.v.), Jette Nøhr, Barløse Kirke, Poul Bæk, Barløse, Birgit Skjærbæk Jacobsen, Sandager, Inger Marie Secher, Barløse og Jonna Kongstad, Smejrup, mødtes søndag i Sandager Kirke for at fejre, de er blevet diamantkonfirmander. Foto: Martin Kloster
Gamle konfirmander fra Barløse og Sandager mødtes til diamantkonfirmation i Sandager Kirke søndag. Det blev nok engang et nostalgisk gensyn.

Sandager: Søndag var gensynets glæde for seks tidligere konfirmander i Barløse og Sandager. De fejrede sig selv som diamantkonfirmander og mødtes til gudstjenesten i Sandager Kirke.

- Vi mødtes allerførste gang, da Salbrovadskolen havde 50-års jubilæum. Vi fandt ud af, uanset hvilken kirke, vi var blevet konfirmeret i, at det var 5. april. Så blev vi enige om at holde guldkonfirmation, sagde Birgit Skjærbæk Jacobsen, der bor ved Hobro.

Det er 10 år siden i år.

- Så er vi mødtes én gang om året siden og så skulle vi selvfølgelig også mødes til diamantkonfirmation, føjede jubilaren til.

Inger Marie Secher, der kom fra Randers, kaldte gensynet "fantastisk".

- Jeg synes, det er som om, vi så hinanden i går, mente hun efter gruppens gensyn i kirken.

Men det var nu omkring 365 dage siden.

Poul Bæk, den eneste mand, synes, de gamle konfirmander skal holde sammen så længe, de kan, bemærkede han.

- For pludselig er vi jo væk med den alder, vi har. De få, vi er her, er så flinke at skrive til mig. Så derfor holder vi ved.

Annonce

- Vi mødtes allerførste gang, da Salbrovadskolen havde 50-års jubilæum. Vi fandt ud af, uanset hvilken kirke, vi var blevet konfirmeret i, at det var 5. april. Så blev vi enige om at holde guldkonfirmation ...

Birgit Skjærbæk Jacobsen, diamantkonfirmand.

Tur igen

Mange har meldt fra, andre gået bort. Men den lille, stærke kerne består, selv om de kunne have været lidt flere.

- Vi plejer at være et par stykker mere, men de skulle noget andet, sagde Poul Bæk.

Poul Bæks hustru, Jytte Bæk, er udnævnt som sekretær for gruppen. Hun sørger for nogle efter sigende fantastiske kringler. Og så husker hun også altid at fylde slikskålen, så selv dem fra Hobro og Randers ikke har en undskyldning for at holde sig væk.

Birgit Skjærbæk Jacobsen sagde, at mødet med de gamle venner er en af hendes tråde tilbage til Sandager, hvor hun både er født, døbt, konfirmeret og viet.

Inger Marie Secher havde svært ved at holde en tåre tilbage.

- Jeg bliver rørt ... hver eneste gang, jeg kommer ... til Barløse, sagde hun, mens hendes tale knækkede.

Normalt mødes de på bowlingcentret i Assens, men i år blev det i kirken. De skulle spise på La Posta i Assens.

Der er allerede planlagt en ny komsammen næste år i april.

- Så kører den igen, nævnte Poul Bæk.

Da snakker de igen om de gamle dage. Hvad de fik i gave bliver vendt igen-igen.

Poul Bæk fik en brevåbner. Birgit Skjærbæk Jacobsen fik et indgraveret sølvarmbånd. Inger Marie Secher fik to sølvlysestager.

Det kunne sikkert ikke imponere ungdommen i dag, som ikke sjældent får store gaver sat direkte ind på hævekortet.

Men diamanter får de nok ikke mange af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Odense

Ørnens Dag på Stige Ø

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce