Annonce
Assens

Sådan ser diamantkonfirmander ud

Hanne B. Hansen, Barløse (t.v.), Jette Nøhr, Barløse Kirke, Poul Bæk, Barløse, Birgit Skjærbæk Jacobsen, Sandager, Inger Marie Secher, Barløse og Jonna Kongstad, Smejrup, mødtes søndag i Sandager Kirke for at fejre, de er blevet diamantkonfirmander. Foto: Martin Kloster
Gamle konfirmander fra Barløse og Sandager mødtes til diamantkonfirmation i Sandager Kirke søndag. Det blev nok engang et nostalgisk gensyn.

Sandager: Søndag var gensynets glæde for seks tidligere konfirmander i Barløse og Sandager. De fejrede sig selv som diamantkonfirmander og mødtes til gudstjenesten i Sandager Kirke.

- Vi mødtes allerførste gang, da Salbrovadskolen havde 50-års jubilæum. Vi fandt ud af, uanset hvilken kirke, vi var blevet konfirmeret i, at det var 5. april. Så blev vi enige om at holde guldkonfirmation, sagde Birgit Skjærbæk Jacobsen, der bor ved Hobro.

Det er 10 år siden i år.

- Så er vi mødtes én gang om året siden og så skulle vi selvfølgelig også mødes til diamantkonfirmation, føjede jubilaren til.

Inger Marie Secher, der kom fra Randers, kaldte gensynet "fantastisk".

- Jeg synes, det er som om, vi så hinanden i går, mente hun efter gruppens gensyn i kirken.

Men det var nu omkring 365 dage siden.

Poul Bæk, den eneste mand, synes, de gamle konfirmander skal holde sammen så længe, de kan, bemærkede han.

- For pludselig er vi jo væk med den alder, vi har. De få, vi er her, er så flinke at skrive til mig. Så derfor holder vi ved.

Annonce

- Vi mødtes allerførste gang, da Salbrovadskolen havde 50-års jubilæum. Vi fandt ud af, uanset hvilken kirke, vi var blevet konfirmeret i, at det var 5. april. Så blev vi enige om at holde guldkonfirmation ...

Birgit Skjærbæk Jacobsen, diamantkonfirmand.

Tur igen

Mange har meldt fra, andre gået bort. Men den lille, stærke kerne består, selv om de kunne have været lidt flere.

- Vi plejer at være et par stykker mere, men de skulle noget andet, sagde Poul Bæk.

Poul Bæks hustru, Jytte Bæk, er udnævnt som sekretær for gruppen. Hun sørger for nogle efter sigende fantastiske kringler. Og så husker hun også altid at fylde slikskålen, så selv dem fra Hobro og Randers ikke har en undskyldning for at holde sig væk.

Birgit Skjærbæk Jacobsen sagde, at mødet med de gamle venner er en af hendes tråde tilbage til Sandager, hvor hun både er født, døbt, konfirmeret og viet.

Inger Marie Secher havde svært ved at holde en tåre tilbage.

- Jeg bliver rørt ... hver eneste gang, jeg kommer ... til Barløse, sagde hun, mens hendes tale knækkede.

Normalt mødes de på bowlingcentret i Assens, men i år blev det i kirken. De skulle spise på La Posta i Assens.

Der er allerede planlagt en ny komsammen næste år i april.

- Så kører den igen, nævnte Poul Bæk.

Da snakker de igen om de gamle dage. Hvad de fik i gave bliver vendt igen-igen.

Poul Bæk fik en brevåbner. Birgit Skjærbæk Jacobsen fik et indgraveret sølvarmbånd. Inger Marie Secher fik to sølvlysestager.

Det kunne sikkert ikke imponere ungdommen i dag, som ikke sjældent får store gaver sat direkte ind på hævekortet.

Men diamanter får de nok ikke mange af.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce