Annonce
Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

De fynske borgmestre håber, at de store sparerunder kan undgås - og måske endda erstattes af små forbedringer - når de efter sommerferien skal lægge budgettet for næste år. Her er det Johannes Lundsfryd (Middelfart), Søren Steen Andersen (Assens), Morten Andersen (Nordfyn) og Bo Hansen (Svendborg). Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Efter sommerferien skal de fynske borgmestre til at lægge puslespillet til næste års budget. Flere er optimistiske:

1 Kasper Ejsing Olesen (S), borgmester Kerteminde

 Foto: Michael Bager

Vi har først det fulde overblik efter sommerferien, men umiddelbart betyder flere års tilpasning, udligningsreformen og økonomiaftalen, at vi har et fornuftigt udgangspunkt for 2021. Dog har vi en ubekendt, da vi ikke ved, hvordan verdensøkonomien udvikler sig, og vi har mange virksomheder, der lever af eksport. Kommer der gang i verdensøkonomien, forventer jeg ikke de store besparelser og håber, at vi kan øge vores investeringer i anlæg, så vi får skabt plads til flere børn og gamle, og vi kan udvikle vores byer, fritidsfaciliteter m.m.

2 Søren Steen Andersen (V), borgmester Assens

Arkivfoto: Nils Svalebøg

De seneste år har vi brugt meget energi på at stabilisere økonomien, så vi nu kan bruge energi på at udvikle kommunen og sikre en stabil velfærd i stedet for at spare. Der er i Danmark i disse år mange ekstra borgere, der har brug for hjælp, og det er en stor forbedring bare det at kunne sikre en stabil velfærd og have luft til forebyggelse og strategiske tiltag.

3 Kenneth Muhs (V), borgmester Nyborg

Arkivfoto: Vibeke Volder

Da vi lagde budget for i år, kunne vi for første gang melde ud, at vi ikke forventede besparelser i fire år. Det holder stadig. Og med udligningsreformen og økonomiaftalen mellem KL og regeringen er der også plads til investeringer. Det forudsætter dog, at vi ikke bremses af et statsligt service- og anlægsloft.

4 Peter Rahbæk Juel, borgmester Odense

Arkivfoto: Kim Rune

Den største udfordring efter sommerferien bliver i fællesskab i byrådet at tage ansvar for at sikre penge til den velfærdsaftale, vi lavede før sommerferien. Den betyder, at der frem mod 2030 skal investeres 1,8 milliarder kroner i renoveringer, forbedringer og modernisering af vuggestuer, børnehaver, folkeskoler, plejecentre, plejeboliger og handicaptilbud. Nu skal finansieringen så findes.

5 Bo Hansen (S), borgmester Svendborg

Bo Hansen, borgmester Svendborg

Som det ser ud nu, er økonomien stærk nok til, at vi kan styrke både velfærdsområderne og investere i anlæg. Det skyldes en gunstig udligningsreform for kommunen og en historisk stor sparerunde i 2018 på 100 millioner kroner.

6 Johannes Lundsfryd (S), borgmester Middelfart

Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Vi kender endnu ikke bundlinjen på vores budget for 2021-2024, men udligningsreformen ser ud til at være positiv for Middelfart, men det er svært at give et entydigt svar om, hvorvidt der er penge til store forbedringer. Udfordringen er at få ledige i job igen efter coronakrisen.

7 Hans Stavnsager (S), borgmester Faaborg-Midtfyn

Hans Stavnsager, borgmester Faaborg-Midtfyn

Forhåbentligt bliver der plads til små forbedringer i budgettet for 2021. Den store udfordring er at få styr på det specialiserede socialområde, der bliver ved med at vokse voldsomt.

8 Morten Andersen (V), borgmester Nordfyn

Arkivfoto: Nils Svalebøg

Umiddelbart forventer jeg, at vi ikke skal ud i markante besparelser. Især  to områder udfordrer os. Det ene er arbejdsmarkedsområdet og det andet er indsatsen overfor de sårbare børn og børnefamilier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Offer for knivstik i Munkebo er død: 29-årig mand sigtes for drab

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Annonce