Annonce
Odense

Sådan sagde partierne i Odense under budgetdebatten: - Det er sidste udkald, hvis vi ikke skal stå med en katastrofe

- Min tale er 10 små kærlighedshistorier, og den første og største kærlighed er folkeskolen, fastslog børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) blandt andet i sin budgettale. Foto: Erik Thomsen
Hvert parti indledte onsdagens førstebehandling af næste års budget med cirka 20 minutters budgettale. Og der var stor forskel på, hvad de politiske ordførere lagde vægt på.

Odense: Selv om ældreområdet fyldte en del i budgetdiskussionen, nåede partierne også forbi andre emner. Blandt andet byens folkeskoler.

1 Cæcilie Crawley (S)

- Vores primære ønske ved det her budget er at få tilført flere midler til de ældre, men ikke mindst at få set på arbejdsmiljøet og at højne arbejdsglæden, så vi får det bedste frem i vores medarbejdere. At få sikret, at vi får det bedste frem i den ældre, også selvom hukommelsen, kræfterne eller humøret svigter. For vi kan ikke fjerne alderens uforudsigelighed, men vi kan sikre trygheden til at være i den.

2 Marlene Ambo-Rasmussen (V)

- Elbusser i egen bane er et langt bedre transportmiddel end letbaner, og derfor vil vi gerne foreslå, at der regnes på dette fremfor en letbane til Vollsmose. Letbanen bringer dig fra et sted, du ikke er, til et sted, du ikke vil hen. Og så er elbusser markant billigere og ikke som letbaner først klimaneutrale om 50 år.

3 Kristian Guldfeldt (K)

- Selvom vi har store ønsker med til at løfte niveauet i ældreplejen og sikre vedligehold af skoler og bygninger og en ordentlig busdrift og meget mere, så kan vi hurtigt pege på, hvordan udgifterne kan finansieres. Det kan de både ved at investere i at få flere i arbejde og ved at arbejde smartere i kommunen – det betyder også, at vi skal konkurrenceudsætte og tillade private at komme til. 

4 Brian Dybro (SF)

- SF har set i avisen og hørt her i dag, at flere partier vil give ældreområdet 100 millioner kroner. Det er vi naturligvis ikke imod. Vi mener bare, at det også skal gælde for folkeskolen. Det er muligt, at vi ikke kan gøre det hele på den samme tid. Men så må vi give hinanden håndslag på, at folkeskolen de kommende år skal have et løft på mindst et trecifret millionbeløb.

5 Reza Javid (EL)

- Vi skal alle bidrage til velfærd i byen. Men gør alle det? Vi mener, det er helt urimeligt, at et flertal i byrådet har vedtaget at fjerne dækningsafgiften helt, så virksomhederne ikke skal betale skat af deres bygninger. Det er ikke rimeligt, at alle borgere skal betale mere og bidrage mere til byen, mens erhvervslivet skal betale mindre. Derfor foreslår vi, at dækningsafgiften genindføres og sættes op til maksimum.

6 Carsten Sørensen (DF)

- I Dansk Folkeparti ønsker vi flere penge til ældreområdet. Vi skal øge velfærden og trygheden og modarbejde ensomheden blandt byens ældre. Vi vil blandt andet genindføre dagcentre, have hjemmelavet mad på plejehjemmene, bedre offentlig transport til de ældre, og så har vi et ønske om, at der skal være en garanti for en plejehjemsplads til alle byens borgere over 80 år, hvis de ønsker det.

7 Susanne Crawley Larsen (R)

- Min tale er 10 små kærlighedshistorier, og den første og største kærlighed er folkeskolen. Det er den vigtigste demokratiske dannende institution i Danmark, og derfor er der ingen tvivl om, at folkeskolen er min største prioritet ved dette budget. Grundbudgettet til alle skoler skal øges, klassekvotienten skal sænkes til max 24, og vi skal have flere og bedre tilbud til alle de særlige børn, som folkeskolen også består af. 

8 Christel Gall (De Lokalnationale)

- Det er sidste udkald, hvis vi ikke skal stå med en katastrofe, og jeg taler naturligvis om ældreplejen. Derfor er det så vigtigt, at der bliver investeret mange penge på området. Ikke i flere ledere eller andre med fine titler, men i folk, der glæder sig til at skulle hjælpe borgere op og i gang med en ny dag og glæder sig til at få fru Jørgensen klar til morgenmaden.

Annonce
Fyn For abonnenter

Ægteparret Roudyna og Abdel fra Syrien kan snart arbejde som læger i Danmark: - Vi har kæmpet i seks år for at nå hertil

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

To personer kørt på OUH med skader efter knivstikkeri: Undløbet mand anholdt af politiet

Odense For abonnenter

Har du også undret dig?: Ti kilometer af Odenses letbane er grøn - sådan skal græsset slås

GOG

Hver sin vej for søn og far: GOG ubesejret i ligaen - Sønderjyske tabte til oprykker

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Muslingefiskere skal holde sig væk: Vi vil hellere have lystfiskere og outdoor-turister

Kerteminde

Pernille satsede alt på hotelgæster på fynsk gods: - Jeg havde simpelthen ikke kunnet nå begge dele

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Sydfyn For abonnenter

Bevaringsværdig bygning reddet inden sammenstyrtning: Millioner på vej til Svendborg Naturskole

Kerteminde

Burgerne er tilbage i populær grill: - Jeg er ikke i tvivl om, at der går meget omsætning tabt der

Odense

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Assens

Politikommissær er overrasket, efter ny nærpolitistation er åbnet: Det er nærmest væltet ind med henvendelser

Odense For abonnenter

Hvidevare-doktoren vækker det døde til live: I 35 år er Sørens brugte maskiner gået som varmt brød

Odense

Jens gravede særdeles 'veludrustet' gulerod op i haven: - Jeg har aldrig set noget lignende

Annonce