Annoncørbetalt indhold

Sådan påvirker vejret dit byggeri

Dette indeholder sponsoreret indhold

Udendørs byggeri bliver i høj grad påvirket af, hvordan vejret arter sig. Vil du undgå store overraskelser og uforudsete udgifter i forbindelse med dit eget byggeri? Så kan omhyggelig planlægning og de rette foranstaltninger vise sig at være svaret, der kan sikre byggeriet mod skader og alvorlige problemer. Læs med her og lær mere om, hvordan vejret i vinterperioden kan påvirke dit byggeri.

Hvis det regner

Annonce

Fugt er uden tvivl den største synder, når det kommer til skader på byggeri. Regn kan give store problemer for udvendige byggeprojekter, hvis byggematerialer og konstruktioner bliver fugtige. I sidste ende betyder det større risiko for skimmelsvamp i det færdige byggeri.

Derudover opstår der også en forhøjet risiko for, at konstruktionerne svigter, da de kan deformere eller blive angrebet af råd og svamp, hvis de har fået fugt. Råd og svamp nedbryder og svækker over tid organiske materialer som træ og træbaserede produkter.

Malerarbejde

Som udgangspunkt må malearbejde på facader og træværk ikke udføres, hvis underlaget er vådt eller fugtigt. De yderste lag vil være mættet med fugt, og malen vil ikke kunne trænge ind i overfladen korrekt og vil derfor også hæfte dårligt. Som resultat, vil du stå tilbage med en malet overfladet, som kan krakelere eller skalle af. Et eksempel kan være vinduer lavet af træ eller gavlbeklædninger. Nogle gange kan gavlbeklædninger eller vinduer af træ også være så rådne eller gamle, at de kan være at male. I det tilfælde kan det give god mening af kigge på nye, billige vinduer, døre eller gavlplader.

På byggepladsen

Falder der meget regn, kan underlaget på byggepladsen hurtigt ændre sig til mudder, og derefter kan blive en udfordring færdes, grave eller udføre andet arbejde på pladsen. I den kolde sæson, hvor fordampningen er lav, kan det tage ekstra lang tid, før pladsen igen er helt tør.

Hvis det sner og fryser

Faktisk er vinterbyggeri generelt af lige så god kvalitet, som byggeri, der er udført om sommeren. Dog byder den kolde periode på helt særlige udfordringer, som der er godt at være forberedt på.

I dag bruges der opvarmet beton og vintermåtter til at afhjælpe på de problemer, det kolde vejr forårsager. Ved opmuring skal vandet i mørtlen eksempelvis være så varmt, at mørtlen som minimum er 9 grader varmt, når der mures op. Det er vigtigt, at lave temperaturer giver problemer, når støbt beton og mørtel skal hærde.

Derudover gør frostvejr det også mere besværligt at udføre jordarbejder, eksempelvis at grave ud til installationer og fundament.

Større mængder sne kan også give problemer. Fygesne kan trænge ind gennem alle åbninger og kan give vandskader, når den smelter. I tilfælde af, at sneen lægger sig i tykke lag på ufærdige tage eller afdækninger, kan dens vægt ligeledes være et problem.

Ligeledes kan sne, der pludselig smelter, ligesom store mængder regn forvandle byggepladsen til et rent pløre, hvor det er svært for køretøjer og mennesker at færdes. Derfor skal der lægges store jernplader ud på grunden, så det er sikkert at færdes rundt på byggepladsen.

Hvordan sikrer du dit byggeri?

Det bedste og vigtigste virkemiddel mod vejrets påvirkning er grundig planlægning af selve byggepladsen samt af, hvornår det er mest hensigtsmæssigt, at udføre de forskellige dele af byggeriet.

Herunder ses en række praktiske foranstaltninger, som du kan gøre brug af, i forbindelse med byggeriet:

● Sørg for, at byggematerialerne opbevares overdækket i skure eller telte, eller at de bliver overdækket med presenninger. Det er især vigtigt for byggematerialer, der indeholder organiske materialer som træ, papir og pap, og som derfor er særlig udsat for skimmelvækst og for at deformere, hvis de bliver våde.

● Afdæk byggeriet omhyggeligt undervejs, så der ikke kan trænge regnvand ind i de åbne konstruktioner.

● Sørg for at få "lukket" byggeriet så hurtigt som muligt. Tag og facader inklusive døre og vinduer, færdiggøres så hurtigt som muligt i byggeprocessen.

● Overvej en total afdækning af byggeriet, hvis der bygges i den våde sæson.

Dette indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.