Annonce
Nordfyn

Sådan oplevede gæsterne rosenfestivalen

Rosenfestivalen trækker både lokale og turister i mange afskygninger til Bogense. Vi har talt med nogle af dem om deres oplevelse af festivalen i år. Fotos: Dorthe Wolff og Sophie Lysholt Hansen
Rosenfestival betyder både lokale og gæster i gaderne. Vi har spurgt nogle af dem, hvad der har fået dem til Bogense, og hvilken betydning corona har for oplevelsen.

Bogense: Årets rosenfestival er på grund af corona en let forandret udgave af den årelange festival. For eksempel er boderne langs Adelgade ikke stillet an i år, og rosendåben blev foretaget på Torvet fremfor ved Manneken Pis for at øge pladsen for tilskuerne. Men hvordan har bogenserne og rosenfestivalens andre gæster så oplevet den lidt indskrænkede festival? Det har vi spurgt en række festivalgæster om her.

1 Så tilfældigvis en reklame

Leif Olsen og Helene Strömberg beskuer Dybbøl Mølle på Adelgade i Bogense. Foto: Sophie Lysholt Hansen

Leif Olsen og Helene Strömberg, Gilleleje:

Hvorfor er I til Rosenfestival?

Leif: Vi bor på campingpladsen i Hasmark og så tilfældigvis en reklame for arrangementet, og så måtte vi jo se, hvad det var for noget, siger Leif Olsen.

Helene: Og hvor er det flot. Nu krydser vi bare fingre for vejret, og så skal vi jo se Keld og Hilda i morgen, tilføjer Helene Strömberg.

Hvor meget fylder corona for jer?

Leif Olsen: Vi er begge to vaccineret, så vi tager vores forholdsregler, og så trængte vi efterhånden til at komme lidt ud.

1 - Det føles trygt

Søren og Mette Hesselholt i en af de haver, der åbnede op for besøgende hele weekenden. Foto: Sophie Lysholt Hansen

Søren og Mette Hesselholt, Odense:

Hvorfor er I til Rosenfestival?

Søren: Vi har en lejlighed her i byen og har været til det mindst tre-fire gange, og vi skal bare lidt rundt og se, hvad de finder på i år med udstillinger. Nu er der jo orkideér i år.

Mette: Ja, og åbner haver. Det har der heller ikke været før, det er en mulighed, man ellers ikke lige får.

Hvor meget fylder corona for jer?

Mette: Arrangementet er selvfølgelig ikke så stort, som det plejer, men det føles til gengæld meget trygt. Der er ikke flere mennesker, end at man føler sig tryg i det, og selvom der ikke er madboder, så er det fint, for det kan ikke være anderledes. Det er bare dejligt, de har taget initiativ til det.

2 Charmerende by og god atmosfære

Anette Nielsen (tv.) og Maj Britt Nielsen er på venindetur i Bogense og har taget et stop ved en af rosendekorationerne i Adelgade. Foto: Sophie Lysholt Hansen

Maj Britt Nielsen og Anette Nielsen, Taastrup og Kastrup:

Hvorfor er I til Rosenfestival?

Maj Britt: Jeg var her for ti år siden, og det var sådan en god oplevelse, så jeg ville vise Anette det. Vi bor på Hotel Bogense, men først var der fuldt optaget og flere års ventetid på et værelse under rosenfestivalen, men så ringede jeg igen, og så havde de tilfældigvis fået et ledigt. Så sagde jeg ja tak med det samme og ringede til Anette.

Anette: Jeg har aldrig været her før, men hvor er det en fin by, meget charmerende, og så er der bare en god stemning og en god atmosfære.

Hvor meget fylder corona for jer?

Maj Britt: Det er jo mest det grå guld, der er her, og de fleste af dem er jo vaccineret. Men vi passer på os selv, og på den måde passer vi jo også på andre.

Anette: Det virker trygt at gå rundt, og så tror jeg, folk har sådan en udlængsel efter corona. Det har vi i hvert fald.

3 - Vi kendte slet ikke til festivalen

Lis og Henrik Nielsen fra Sønderborg. Foto: Dorthe Wolff

Lis og Henrik Nielsen, Sønderborg:

Hvorfor er I til Rosenfestival?

Lis: Vi er lige kommet til byen i dag for at ligge på camping på Kyst Camping, og vi har kun lige gået rundt i byen med vores cykler i tyve minutter, hvor vi opdagede, at der var en hel masse stillet an, og så blev vi inspireret af duften af alle de roser. Vi vidste faktisk slet ikke noget om rosenfestivalen før nu. Men det er da skønt.

Henrik: Ja, det er da hyggeligt. Og pænt at se på.

Hvor meget fylder corona for jer?

Lis: Vi tager hensyn til os selv, og så må vi håbe, andre også gør det. Vi er ikke så bange, for vi er vaccineret begge to og spritter hele tiden.

5 - Jeg synes ikke, at forskellen fra tidligere år er så stor

Trine Povlsen fra Otterup. Foto: Dorthe Wolff

Trine Povlsen, Otterup:

Hvordan oplever du årets rosenfestival?

- Der er kommet mange mennesker, siden vi kom her til formiddag, og det har hjulpet lidt på stemningen. Men det er spredt mere ud, end det plejer. Men jeg synes, at de har lavet mange fine ting, og jeg synes ikke, at forskellen fra tidligere år er så stor. Jeg har besøgt festivalen de sidste ti år, selvfølgelig ikke sidste år, hvor det var aflyst, men jeg synes, at de er kommet godt efter det. Jeg synes ikke, at der er så meget her, der minder om, at der er corona. Ikke sådan at det føles utrygt, men jeg synes ikke, at folk holder så meget afstand, som de burde, og der er mange mennesker samlet på et sted, synes jeg.

6 Savnede lidt flere boder

Kim Hedelund fra Bogense. Foto: Dorthe Wolff

Kim Hedelund, Bogense:

Hvordan oplever du årets rosenfestival?

- Man kan godt se, at der er lidt færre boder, men jeg synes, at det virker til, at der er mange mennesker her stadigvæk. Og jeg tænker også godt, at man kunne have haft nogle flere ting, end man har. Normalt er torvet deroppe jo fyldt med en masse boder, og det tænker jeg godt kunne have været der, for jeg tænker ikke, at det havde ændret det store. Når man nu også kan gøre op med sig selv, at man vil lave et storskærmsarrangement til en håndboldkamp, så kan man nok også lave et par madboder, sagde altså Kim Hedelund, der nød den gode stemning med sin familie.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Kerteminde For abonnenter

Spejderhytte ombygget til unikt fritidshus: - Det er måske et af de mest specielle sommerhuse i Danmark

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Nye fiskekvoter kommer til at koste Skipper Kurt halvdelen af sin løn: - Der er ingen, der gider betale, når de kun må komme hjem med en enkelt torsk

Odense For abonnenter

50 år med lig på bordet: Peter Mygind Leth er dødens detektiv - Disse sager har gjort størst indtryk på ham

Odense

Kunstner vil ikke fjerne kendt skulptur: - Den minder om det voldsomme svigt, kommunen udsatte mig for

Odense Håndbold

Althea Reinhardt var uigennemtrængelig i Champions League - Odense Håndbold sender slovenere hjem uden point

Sport

Axelsen efter H.C. Andersen-eventyr: - Vega gav mig energi og styrke

Erhverv For abonnenter

Johanne er en af Danmarks eneste kvindelige stenhuggere:  - Jeg har også masser af sten derhjemme

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Debat

Pendlere i modkørende trafik

Erhverv

Mountainbikere og støjende unge forpester naturen: Lad skoven være i fred

Fyn

Går dit kryds til den rigtige fynbo? Tag testen og se, hvilken politiker der vil det samme som dig i din kommune

Kommunalvalg

Politikere med røde ører - glemte at invitere to lokale kandidater til fælles hygge med vælgere: - Jeg beklager simpelthen dybt

Odense For abonnenter

'Banjo' var ved at drikke sig ihjel: Nu krænger grill-kongen hjertet ud efter livslangt alkoholmisbrug

OB For abonnenter

Statistikkens sjældne lov gik den fynske vej - OB kom tilbage fra afgrunden med scoring i sidste sekund

Annonce