Annoncørbetalt indhold

Sådan lukker du din virksomhed

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Nogle gange er det bedst at stoppe, mens legen er god - det gælder også for virksomhedsejere. Hvis du har brug for at få lukket din virksomhed, kan du her få viden til, hvordan det ordenes på en relativ nem og overskuelig måde.


Annonce

Hvordan lukker jeg min virksomhed? 

Når du skal lukke en virksomhed, kan det gøres på én af tre forskellige måder. Måden du vælger afhænger af hvilken situation, virksomheden befinder sig i:


 1. Betalingserklæring
 2. Likvidation
 3. Tvangsopløsning


De to første løsninger er frivillige, hvorimod den tredje - tvangsopløsning - er påtvunget fra myndighedernes side. Dette er som udgangspunkt den mindst favorable løsning, der kan have relativt store konsekvenser for virksomhedsejeren i kølvandet på tvangsopløsningen. Læs mere om luk virksomhed ved én af de tre metoder nedenfor


Lukning af virksomhed med betalingserklæring


Lukning af virksomhed ved betalingserklæring er den nemmeste og hurtigste måde at lukke en virksomhed på. Ved denne form for nedlukning skal selskabets ejere alle underskrive et dokument - det der kaldes betalingserklæring - hvori det erklæres, at virksomheden ønskes opløst.


Der gælder følgende krav for at kunne gøre brug af denne metode:


 • Virksomheden skal være et kapitalselskab, dvs. et ApS eller et A/S. 
 • Virksomheden må ikke have gæld til kreditorer
 • Virksomheden må ikke have gæld til SKAT

Lukning af virksomhed ved likvidation


Lukning af virksomhed ved likvidation går kort fortalt ud på at alle selskabets aktiver sælges og alle kreditorer betales ud. Dette er en lidt mere omstændig proces med væsentligt mere papirarbejde.

Man skal gennem følgende proces for at den frivillige likvidation kan gennemføres:


 • Beslutning om likvidation
 • Meddelelse til kreditorer 
 • Afvikling af selskabets aktiver og kreditorer
 • Likvidationsregnskab udarbejdes
 • Afsluttende generalforsamling


Hvis selskabet har mere gæld end aktiver, og derfor ikke kan betale alle sine kreditorer ud, kan den frivillige likvidation ikke gennemføres. I det tilfælde vil virksomheden i stedet ryge under konkursbehandling.


Lukning af virksomhed ved tvangsopløsning


Tvangsopløsning foretages af myndighederne. En tvangsopløsning vil følge selskabsejerne selv efter nedlukningen af virksomheden, og det kan være meget svært at stifte virksomhed for fremtiden, hvis man skulle ønske at genoptage livet som selvstændig.


Luk virksomhed med Legal Desk


Hvis du skal have lukket din virksomhed, kan du med fordel få Legaldesk.dk til at gøre det for dig. På den måde slipper du for bøvlet og processtyring. Du kan læse meget mere om lukning af virksomhed ved betalingserklæring på legaldesk.dk, hvor du også kan se, hvordan det forløber.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.