Annonce
Kultur

Sådan laver du en Dannebrog

Dannebrog er en sommerfrisk cocktail, der blandt andet indeholder jordbær, slow sloe-gin og hyldeblomst. Foto: Axel Schütt

En Dannebrog er ikke den nemmeste cocktail at kreere i hjemmekøkkenet, så for at få den helt rette cocktail, anbefaler vi, at du lægger vejen forbi Atrium på Hotel Royal i Aarhus. Herunder følger dog ingredienslisten, hvis du vil forsøge at gøre barchef Mathias Daa Løfquist kunsten efter.

Annonce

1 Det skal du bruge

For at lave en Dannebrog skal du bruge: friske jordbær, Slow Sloe-gin fra Njord, en single barrel-bourbon, koglesirup, jordbærsirup, citronjuice, hyldeblomsteddike og olie.

Cocktailen er lidt af et hjertebarn for Mathias Daa Løfquist, der derfor heller ikke vil ud med de præcise blandingsforhold. Med lidt eksperimenteren burde det dog være muligt at nå frem til en cocktail, der smager skønt.

2 Sådan gør du

Jordbærene moses og kommes i en shaker med de øvrige ingredienser - dog undtaget olien - og is. Der shakes grundigt, og olien kommes i, hvorefter du giver shakeren et kort ryst igen.

Herefter hælder du shakerens indhold gennem en lille si, så væsken bliver klar.

På toppen er der hyldeblomstskum lavet på hyldeblomstsaft, der har fået en tur med en stavblender, så den skummer.

3 Lav nemt din egen sirup

På Atrium laver de selv deres sirupper - og det er ganske nemt.

Sukker og vand i blandingsforholdet 50/50 koges op. Herefter tilsættes en smagsgiver som jordbærpuré, gran eller hyldeblomst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce