Annonce
Kultur

Sådan laver du en Dannebrog

Dannebrog er en sommerfrisk cocktail, der blandt andet indeholder jordbær, slow sloe-gin og hyldeblomst. Foto: Axel Schütt

En Dannebrog er ikke den nemmeste cocktail at kreere i hjemmekøkkenet, så for at få den helt rette cocktail, anbefaler vi, at du lægger vejen forbi Atrium på Hotel Royal i Aarhus. Herunder følger dog ingredienslisten, hvis du vil forsøge at gøre barchef Mathias Daa Løfquist kunsten efter.

Annonce

1 Det skal du bruge

For at lave en Dannebrog skal du bruge: friske jordbær, Slow Sloe-gin fra Njord, en single barrel-bourbon, koglesirup, jordbærsirup, citronjuice, hyldeblomsteddike og olie.

Cocktailen er lidt af et hjertebarn for Mathias Daa Løfquist, der derfor heller ikke vil ud med de præcise blandingsforhold. Med lidt eksperimenteren burde det dog være muligt at nå frem til en cocktail, der smager skønt.

2 Sådan gør du

Jordbærene moses og kommes i en shaker med de øvrige ingredienser - dog undtaget olien - og is. Der shakes grundigt, og olien kommes i, hvorefter du giver shakeren et kort ryst igen.

Herefter hælder du shakerens indhold gennem en lille si, så væsken bliver klar.

På toppen er der hyldeblomstskum lavet på hyldeblomstsaft, der har fået en tur med en stavblender, så den skummer.

3 Lav nemt din egen sirup

På Atrium laver de selv deres sirupper - og det er ganske nemt.

Sukker og vand i blandingsforholdet 50/50 koges op. Herefter tilsættes en smagsgiver som jordbærpuré, gran eller hyldeblomst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce