Annonce
Kultur

Sådan laver du en Dannebrog

Dannebrog er en sommerfrisk cocktail, der blandt andet indeholder jordbær, slow sloe-gin og hyldeblomst. Foto: Axel Schütt
Annonce

En Dannebrog er ikke den nemmeste cocktail at kreere i hjemmekøkkenet, så for at få den helt rette cocktail, anbefaler vi, at du lægger vejen forbi Atrium på Hotel Royal i Aarhus. Herunder følger dog ingredienslisten, hvis du vil forsøge at gøre barchef Mathias Daa Løfquist kunsten efter.

1 Det skal du bruge

For at lave en Dannebrog skal du bruge: friske jordbær, Slow Sloe-gin fra Njord, en single barrel-bourbon, koglesirup, jordbærsirup, citronjuice, hyldeblomsteddike og olie.

Cocktailen er lidt af et hjertebarn for Mathias Daa Løfquist, der derfor heller ikke vil ud med de præcise blandingsforhold. Med lidt eksperimenteren burde det dog være muligt at nå frem til en cocktail, der smager skønt.

2 Sådan gør du

Jordbærene moses og kommes i en shaker med de øvrige ingredienser - dog undtaget olien - og is. Der shakes grundigt, og olien kommes i, hvorefter du giver shakeren et kort ryst igen.

Herefter hælder du shakerens indhold gennem en lille si, så væsken bliver klar.

På toppen er der hyldeblomstskum lavet på hyldeblomstsaft, der har fået en tur med en stavblender, så den skummer.

3 Lav nemt din egen sirup

På Atrium laver de selv deres sirupper - og det er ganske nemt.

Sukker og vand i blandingsforholdet 50/50 koges op. Herefter tilsættes en smagsgiver som jordbærpuré, gran eller hyldeblomst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce