Annoncørbetalt indhold

Sådan kommer du nemt i gang med aktier

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Mange danskere er begyndt at investere. Det er en kombination af, at teknologi og netbank har gjort det overskueligt at handle og holde øje med sit depot, og så det faktum, at der er blevet indført negative renter i de fleste private banker. Hvis man ser over en årrække på 10 år, så er investering i aktier ofte en bedre måde at opbevare sine penge end en opsparingskonto, men det er aldrig risikofrit, og det er måske derfor, at mange synes, det første skridt er lidt skræmmende.


Annonce

Først skal du indsamle viden

Det er altid en god idé at forstå en smule om aktiemarkedet, inden man kaster sig over investeringer. Man kan indsamle viden ved at tage et aktie kursus, læse finansnyheder eller tale med sin bankrådgiver. Der er også mange forum på internettet, hvor man kan sparre og udveksle idéer.

Man skal forstå, hvordan børsen og handler fungerer, en smule om beskatning, sektorer og aktier. Hvis man stadigvæk synes, at det er intimiderende at gå i gang, så kan man prøve børsens aktiespil. Her kan man nemlig forsøge sig med forskellige investeringer helt risikofrit, og det kan være en dejlig blød start.


Beslut din tidshorisont

Før du vælger dine aktier, så skal du først beslutte din tidshorisont. Det vil sige, hvor lang tid du forventer, der går, inden du vil trække pengene ud og bruge dem. Hvis du kun kan undvære dine penge i et år, så kan gebyrer æde meget af afkastet, og en investering er ikke nødvendigvis det rigtige valg for dig. Du kan evt. læse mere om et aktie- og investeringskursus hos WeTeach.dk.

Hvis du skal bruge penge til noget bestemt for eksempel udbetaling til et hus, så er det ikke en god idé at vælge meget risikofyldte aktier, da du kan være nødt til at sælge på et ufavorabelt tidspunkt.

Vælg risikoprofil

Du skal også gøre op med dig selv, hvor stor en risiko du er villig til at tage. Som udgangspunkt så kan man vinde meget på de aktier, der også er stor risiko for at tabe på. Hvis du er interesseret i meget stabile investeringer, så skal du måske slet ikke kigge efter enkeltaktier, men investeringsfonde og obligationer.


..og hvorfor vil du investere?

Det er også godt at spørge dig selv, hvorfor du har lyst til at investere. Nogen investerer i selskaber, som de kender til, og som de synes er sjove at følge. Nogen vælger at investere i sektorer, de synes er vigtige som eksempelvis grøn energi. Mens andre kun investerer for at tjene penge. Det vil altsammen betyde noget for hvilke aktier, du skal investere i.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.