Annoncørbetalt indhold

Sådan kommer du i gang med sous vide

Annonce

Du har måske hørt om sous vide, men har droppet at komme i gang med det fordi det lyder dyrt, besværligt og bøvlet.

Og hvad kan det overhovedet? Men der er faktisk mange gode grunde til at kaste sig over sous vide, og det er bestemt ikke besværligt eller frygtelig dyrt.

Først og fremmest udtales sous vide blot su vit. Og det betyder bare “under vakuum”, og metoden er at tilberede kød eller grøntsager i en vakuumeret pose i et vandbad

Ganke simpelt. Metoden kom frem i 1970erne, og i starten blev den kun brugt af professionelle kokke. I dag er den hvermandseje.

Udstyr til sous vide

Sous vide kræver lidt ekstra udstyr, men det er nu ikke det vilde. Du skal købe en vakuumpakker og en sous vide stav, som kan sættes fast i en almindelig stor gryde.

Mange steder kan du købe et sæt bestående af vakuummaskine, stav og poster og det kan fås til rimelige penge. Så lad ikke økonomien afskrække dig.

Fremgangsmåden

Selve tilberedningen er utrolig nem. Her kommes kød eller grøntsager i en pose, som derefter lukkes i vakuummaskinen.

Kødet krydres typisk med salt, peber og smagsgivere, men det kan du læse mere konkret om i den store sous vide guide på Madensverden.dk. Fyld vand i gryden, indstil den ønskede temperatur og tid på din sousvide-stav, hvorefter kødet eller grøntsagerne tilberedes ved en konstant temperatur. Meget simpelt.

Det er altså en slags langtidstilberedning ved en meget præcis temperatur, og det giver et fantastisk resultat. Når tiden er gået, brunes kødet hurtigt af på en pande eller grill, og så har du det lækreste og møreste kød i byen.

Er du i tvivl om hvor lang tid kød og grøntsager skal have, kan du få hjælp i denne tabel med sous vide tid og temperatur. Den giver et godt overblik.

Fordele ved sous vide

Fordelene ved sous vide er blandt andet, at bindevævet i kødet nedbrydes ved den lange og konstante temperatur. Det foregår ved en lavere temperatur end du ellers ville stege eller koge kødet ved. Samtidig beholdes smagen i poserne og kødet, og i forhold til grøntsager bevares mange flere vitaminer i råvarerne. Konkret kan du lave møre koteletter, lækre culottestege eller hvad med en perfekt roastbeef. Altsammen meget præcist takket været den konstante temperatur i vandbadet. Så selvom sous vide måske lyder lidt afskrækkende, så gå endelig i gang. Det er slet ikke så svært.

Denne artikel er sponsoreret af Madensverden

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.