Annonce
Fyn

Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Malt er et grundelement i ølbrygning. Men det rette udstyr spiller også ind. Foto: Peter Friis Autzen

Fredericia: At starte sin egen øl-produktion er både enkelt og kompliceret. Udstyrs-indkøbet kan nogle gange klares med færdige begyndersæt til 500-700 kroner. Men hvis man i højere grad vil engagere sig og bruge tid og penge, er der produkter og udstyr nok at forlyste sig selv og dankortet med.

- Man kan faktisk klare sig med meget lidt. Men hvis man gerne vil brygge meget - og gøre det igen og igen, er det godt at have godt udstyr. For eksempel vil en billig gæringstank af plastik blive slidt af den nødvendige, grundige rengøring, så den til sidst ikke kan holdes ren nok, siger Robert Markussen, der er næstformand for Danske Ølentusiaster i Fredericia.

Han har selv investeret omkring 50.000 kroner og har dedikeret et stort kælderrum til sit bryggeri med gæringstanke, kasser med malt, skabe med flasker og meget andet.

Annonce

Kom i gang

Ifølge håndbryg.dk skal du bruge følgende udstyr for at komme i gang med ølbrygningen:


  • En stor gryde - mindst 15-25 liter - samt et bryggerske.
  • Et mæske-kar. En oversavet vinballon kan bruges.
  • To gæringstanke eller gæringsspande. Du skal også bruge en slange til at transportere øllet fra tank til flaske eller fad.
  • Et termometer og et hydrometer.
  • Hvis du vil have din øl på flaske, skal du bruge en kapsel-påsætter.

Der findes flere kurser for folk, der vil i gang med ølbrygning. LOF Trekanten er blandt udbyderne. Det samme er Brygselv.dk og andre.

Robert Markussen har investeret omkring 50.000 kroner i sit bryggeri. Men langt mindre kan gøre det, forsikrer han. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce