Annonce
Fyn

Sådan klarer ministrene sig: Se vælgernes dom over Trine Bramsen og Dan Jørgensen

Klimaminister Dan Jørgensen (S) er er af regeringens mest populære ministre. Foto: Michael Bager
Ny måling giver pæn bedømmelse af socialdemokratiske ministre
Annonce

De to fynske ministre Trine Bramsen (S) og Dan Jørgensen (S) er bestået hos vælgerne. De ligger endda begge i den øverste halvdel af en ny popularitetsmåling Norstat har foretaget for Altinget og Jyllands-Posten.

Af de tyve socialdemokratiske ministre er klimaminister Dan Jørgensen den femtemest populære minister. Han må dog dele pladsen med social- og indenrigsminister Astrid Krag og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil. Værd at bemærke er dog, at næsten en tredjedel af vælgerne endnu ikke har dannet sig et indtryk af Dan Jørgensen og har undladt at give ham karakter i målingen.

Det samme gælder i endnu større grad for forsvarsminister Trine Bramsen, som 37 procent har undladt at bedømme. Hun kommer ind på en ottendeplads på topscorerlisten og må dele pladsen med udlændinge- og integrationsminister Matthias Tesfaye og sundhedsminister Magnus Heunicke.

Vælgerne er blevet om at give karakterer fra plus 5 til minus 5, og helt usædvanligt for sådanne målinger får alle ministre undtagen kultur- og kirkeminister Joy Mogensen en plus karakter. Hun har dog været på orlov det meste af ministertiden. Den suverænt mest populære minister er statsminister Mette Frederiksen.

De ryger ud af Folketinget

Dansk Folkeparti gik fra fire til to fynske mandater ved folketingsvalget, og var der folketingsvalg i morgen, ville partiet yderligere miste ét mandat. I hvert fald ifølge en prognose valgforsker Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.

I prognosen, der er baseret på de nyeste meningsmålinger, står Venstre desuden til at miste et fynsk folketingsmedlem. Ved valget i juni gik partiet fra tre til fire fynske folketingsmedlemmer. Færrest stemmer af de fire fik Jane Heitmann.

De to fynske DF-folketingsmedlemmer er Jens Henrik Thulesen Dahl og Alex Ahrendtsen. Sidstnævnte fik ved valget 247 færre stemmer end Jens Henrik Thulesen Dahl (2.913 stemmer)

Annonce

Også fynsk topscorer

Ved folketingsvalget i juni var det også Dan Jørgensen og Trine Bramsen, der var de mest populære hos de fynske vælgere. Dan Jørgensen blev topscorer med 15.443 stemmer, og Trine Bramsen fik næstflest stemmer med 10.594 krydser. På en tredjeplads kom den tidligere klimaminister Lars Chr. Lilleholt med 9.930 stemmer.

Lilleholt måtte i øvrigt ofte se sig henvist til en af bundskraberpladserne ved de landsdækkende popularitetsmålinger af ministre. Nu er klimaet for alvor blevet et brandvarmt politisk emne, og spørgsmålet er, hvorvidt det fastholder Dan Jørgensen som en af de mest populære ministre eller om han som sin fynske forgænger ryger ned af listen, når de ambitiøse klimamål skal omsættes til praktisk virklighed.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) er på en delt ottendeplads over regeringens mest populære ministre. Foto: Sugi Thiru
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Lokal kok blev stukket til døde: Kæresten til den dræbtes søster anholdt

Nordfyn For abonnenter

Per giver kommunen skylden for sit mistede ben: - Der er ikke noget, der hedder menneskeværdigt i det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Kerteminde For abonnenter

Cengiz genoplivede 28-årig efter knivstikkeri i Munkebo: Nu er offeret død

Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Annonce