Annonce
Kerteminde

Sådan kan et fremtidigt turistkontor og bibliotek se ud: Politikerne skal ikke bekymre sig om økonomien

Forslag til nyt bibliotek i Langegade. Grafik: Sunke Arkitekter
Et hus med både bibliotek og turistbureau i Langegade vil være en trafikskaber for butikkerne i bymidten, mener formand for Kerteminde Cityforening, Jonas Nielsen.
Annonce

Kerteminde: I løbet af foråret stak Jonas Nielsen, formand for Kerteminde Cityforening, hovedet sammen med Anders Sunke fra Sunke Arkitekter. Det var på tide at få skitseret, hvordan en fremtidig bygning på Langegade kan se ud med tiltag som ny indgang og en åben passage.

- Vi føler, at det er det rigtige tidspunkt at bringe turistkontoret og biblioteket tilbage til bymidten igen, da de begge skal flytte, fortæller Jonas Nielsen.

Han pointerer desuden, at en fælles flytning af de to bygninger til bymidten vil være en trafikskaber til butikkerne i bymidten.

Jonas Nielsen, formand for Kerteminde Cityforening.

Gennem det seneste stykke tid har det desuden været diskuteret, om der findes nok p-pladser til byens kunder og turister, der gerne vil holde så tæt på bymidten som muligt. Formanden ser perspektiver i, at man fik lukket op til de 20 p-pladser fra Langegade, der hører til bygningen, så de bliver bragt mere i spil.

- Der ligger nogle vigtige parkeringspladser bagved også, og her kunne man lave en passage igennem, så man lige pludselig fik knyttet parkeringsarealet i Skolegade sammen med Langegade, siger Jonas Nielsen.


Det er det rigtige tidspunkt at bringe turistkontoret og biblioteket tilbage til bymidten igen.

Jonas Nielsen, formand for Kerteminde Cityforening


Annonce

Økonomien i anden række

I øjeblikket står Nordea-bygningen til salg for 6,3 millioner, men Jonas Nielsen mener, at politikerne ikke må blive nærsynet og skal huske at kigge udover deres egen tid i byrådet.

- Jeg synes ikke, at politikerne skal bekymre sig om økonomien i den her sag. Jeg er godt klar over, at det er mange penge for at købe ejendommen, og det vil jeg da gerne understrege, at det er. Omvendt tror jeg også på, at det kan være med til at styrke bymidten fremadrettet og være med til at understøtte omsætningen i detailhandlen.

Derfor tænker Jonas Nielsen, at en større investering nu ville give god mening på sigt, da afkastet vil kunne blive meget større.

Annonce
Annonce
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Fyn

Flere arbejdspladser i sigte: Cannabis-succes åbner døren for flere job - byggeri bliver genoptaget

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce