Annonce
Assens

Sådan kan det løses: Speeddating for ledige og virksomheder

Solveig Jensen fra Tommerup spurgte interesseret ind til, hvad der skal til for at få arbejde hos alarmselskabet Verisure. Foto: Nils Svalbøg
På Jobcenter Assens' minijobmesse kan ledige og virksomheder helt uforpligtende se hinanden an og overveje, om der er potentiale for et partnerskab.

Glamsbjerg: For tredje gang holdt Jobcenter Assens 21. november minijobmesse, hvor arbejdsløse fra Assens Kommune kunne møde 11 virksomheder med ledige stillinger. En slags speeddating, hvor ledige borgere med deres cv i hånden kunne få en snak med virksomhederne om, hvad der skal til for at få foden indenfor hos dem.

En positiv oplevelse, mener Solveig Jensen fra Tommerup, som er en af de flere hundrede ledige borgere, som torsdag besøgte messen på udkig efter et job.

- Det er godt, fordi du får sat et ansigt på firmaet. Jeg har før været på jobmesse, men der har været for mange stande på for lidt plads.

Hun har tidligere arbejdet som graver og var på minijobmessen særligt interesseret i to stande; alarmselskabet Verisure og vikarbureauet Procur Vikar ApS. Solveig Jensen har tidligere fået job på baggrund af et besøg på en jobmesse, men desværre gik den virksomhed, hun blev ansat i, konkurs, så nu er hun igen jobsøgende.

Annonce

Minijobmesse

21. november kl. 9-12 holdt Jobcenter Assens sin tredje minijobmesse. Arrangementet er inspireret af den store årlige jobmesse i Odense Congress Center, men målrettet borgere og virksomheder i Assens Kommune. Minijobmessen afholdes to gange årligt, første gang i december 2018.

På minijobmessen, som finder sted hos jobcentret i Glamsbjerg, kan ledige borgere aflevere deres cv direkte til de repræsentanter fra virksomheder, som bemander messens stande. Jobcenter Assens står til rådighed for assistance på dagen.

Kun virksomheder, som har ledige stillinger, kan få en stand på minijobmessen.

Næste minijobmesse løber af stablen i foråret 2020. /lba

Jobmesse giver resultater

Anja Madsen, virksomhedsambassadør ved Jobcenter Assens, er initiativtager til minijobmessen, og hun fortæller, at den gør en forskel.

- Der er ledige, der har fået job. Sidste gang blev der startet en virksomhedspraktik mandagen efter messen, som førte til et ordinært job, fortæller hun eksempelvis.

Lige nu er det primært i håndværkerbranchen i Assens Kommune, der er ledigt arbejde at få, tilføjer hun.

- Der mangler murere, tømrere, smede. Det er alle håndværksmæssige fag, og det er ikke kun lærlinge, de mangler.

Ombejlede virksomheder

Alarmselskabet Verisure var ombejlet under minijobmessen. Næsten konstant sværmede ledige om standen, hvor de kunne høre, hvordan man kvalificerer sig til et job i selskabet. Blandt andet veninderne Sabrina Kingo og Line Schmidt, som aflagde standen et visit.

Sabrina Kingo, 26 år og fra Tommerup, er uddannet salgsassistent og har været arbejdsløs i et halvt år. Line Schmidt, 26 år og fra Glamsbjerg, blev uddannet som sikkerhedsvagt i oktober.

- Det er første gang, jeg er på jobmesse, og jeg synes, det er et godt initiativ. Verisure kunne godt være interessant for mig, men jeg havde nok ikke tænkt på dem, hvis de ikke havde været her, siger Sabrina Kingo.

Også hos de to vikarbureauer, som var at finde på messen, var der kø.

Ejnar Jørgensen fra Turup arbejder på Assens Kommunes entreprenørgård, og er blevet sæsonafskediget. Han stod i kø hos Procur Vikar ApS for at undersøge, om de kunne hjælpe, for han er ikke på udkig efter et nyt fast job.

- Jeg er i den heldige situation, hvor jeg håber at få tilbudt mit gamle job i april, siger Ejnar Jørgensen.

Minijobmessen i Glamsbjerg trak torsdag flere hundrede mennesker til. Foto: Nils Svalbøg

Mange østeuropæiske ledige

I Assens Kommune er der en hel del ledige rumænske og polske borgere, fortæller Anja Madsen, og dem var der også tænkt på i forberedelserne til efterårets minijobmesse.

Jobcenter Assens har indledt samarbejde med Procur Vikar ApS og BlueCollar Vikarbureau, som begge har specialiseret sig i at formidle ledige job til arbejdskraft fra Østeuropa, og som kan yde tolkebistand mellem ledige og arbejdsgivere.

- Det kan være mennesker, som måske har boet her i fem-ti år, som er kommet hertil for at arbejde, og som ikke har lært godt nok dansk. Derfor har vi fået hjælp fra BlueCollar til at oversætte invitationen til minijobmessen til polsk og rumænsk, forklarer Anja Madsen.

Anja Madsen, der er virksomhedsambassadør i Jobcenter Assens, har taget initiativ til jobmessen. Foto: Nils Svalbøg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce