Annonce
Assens

Sådan kan det løses: Speeddating for ledige og virksomheder

Solveig Jensen fra Tommerup spurgte interesseret ind til, hvad der skal til for at få arbejde hos alarmselskabet Verisure. Foto: Nils Svalbøg
På Jobcenter Assens' minijobmesse kan ledige og virksomheder helt uforpligtende se hinanden an og overveje, om der er potentiale for et partnerskab.

Glamsbjerg: For tredje gang holdt Jobcenter Assens 21. november minijobmesse, hvor arbejdsløse fra Assens Kommune kunne møde 11 virksomheder med ledige stillinger. En slags speeddating, hvor ledige borgere med deres cv i hånden kunne få en snak med virksomhederne om, hvad der skal til for at få foden indenfor hos dem.

En positiv oplevelse, mener Solveig Jensen fra Tommerup, som er en af de flere hundrede ledige borgere, som torsdag besøgte messen på udkig efter et job.

- Det er godt, fordi du får sat et ansigt på firmaet. Jeg har før været på jobmesse, men der har været for mange stande på for lidt plads.

Hun har tidligere arbejdet som graver og var på minijobmessen særligt interesseret i to stande; alarmselskabet Verisure og vikarbureauet Procur Vikar ApS. Solveig Jensen har tidligere fået job på baggrund af et besøg på en jobmesse, men desværre gik den virksomhed, hun blev ansat i, konkurs, så nu er hun igen jobsøgende.

Annonce

Minijobmesse

21. november kl. 9-12 holdt Jobcenter Assens sin tredje minijobmesse. Arrangementet er inspireret af den store årlige jobmesse i Odense Congress Center, men målrettet borgere og virksomheder i Assens Kommune. Minijobmessen afholdes to gange årligt, første gang i december 2018.

På minijobmessen, som finder sted hos jobcentret i Glamsbjerg, kan ledige borgere aflevere deres cv direkte til de repræsentanter fra virksomheder, som bemander messens stande. Jobcenter Assens står til rådighed for assistance på dagen.

Kun virksomheder, som har ledige stillinger, kan få en stand på minijobmessen.

Næste minijobmesse løber af stablen i foråret 2020. /lba

Jobmesse giver resultater

Anja Madsen, virksomhedsambassadør ved Jobcenter Assens, er initiativtager til minijobmessen, og hun fortæller, at den gør en forskel.

- Der er ledige, der har fået job. Sidste gang blev der startet en virksomhedspraktik mandagen efter messen, som førte til et ordinært job, fortæller hun eksempelvis.

Lige nu er det primært i håndværkerbranchen i Assens Kommune, der er ledigt arbejde at få, tilføjer hun.

- Der mangler murere, tømrere, smede. Det er alle håndværksmæssige fag, og det er ikke kun lærlinge, de mangler.

Ombejlede virksomheder

Alarmselskabet Verisure var ombejlet under minijobmessen. Næsten konstant sværmede ledige om standen, hvor de kunne høre, hvordan man kvalificerer sig til et job i selskabet. Blandt andet veninderne Sabrina Kingo og Line Schmidt, som aflagde standen et visit.

Sabrina Kingo, 26 år og fra Tommerup, er uddannet salgsassistent og har været arbejdsløs i et halvt år. Line Schmidt, 26 år og fra Glamsbjerg, blev uddannet som sikkerhedsvagt i oktober.

- Det er første gang, jeg er på jobmesse, og jeg synes, det er et godt initiativ. Verisure kunne godt være interessant for mig, men jeg havde nok ikke tænkt på dem, hvis de ikke havde været her, siger Sabrina Kingo.

Også hos de to vikarbureauer, som var at finde på messen, var der kø.

Ejnar Jørgensen fra Turup arbejder på Assens Kommunes entreprenørgård, og er blevet sæsonafskediget. Han stod i kø hos Procur Vikar ApS for at undersøge, om de kunne hjælpe, for han er ikke på udkig efter et nyt fast job.

- Jeg er i den heldige situation, hvor jeg håber at få tilbudt mit gamle job i april, siger Ejnar Jørgensen.

Minijobmessen i Glamsbjerg trak torsdag flere hundrede mennesker til. Foto: Nils Svalbøg

Mange østeuropæiske ledige

I Assens Kommune er der en hel del ledige rumænske og polske borgere, fortæller Anja Madsen, og dem var der også tænkt på i forberedelserne til efterårets minijobmesse.

Jobcenter Assens har indledt samarbejde med Procur Vikar ApS og BlueCollar Vikarbureau, som begge har specialiseret sig i at formidle ledige job til arbejdskraft fra Østeuropa, og som kan yde tolkebistand mellem ledige og arbejdsgivere.

- Det kan være mennesker, som måske har boet her i fem-ti år, som er kommet hertil for at arbejde, og som ikke har lært godt nok dansk. Derfor har vi fået hjælp fra BlueCollar til at oversætte invitationen til minijobmessen til polsk og rumænsk, forklarer Anja Madsen.

Anja Madsen, der er virksomhedsambassadør i Jobcenter Assens, har taget initiativ til jobmessen. Foto: Nils Svalbøg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Nordfyn For abonnenter

Lars og Mette har solgt deres to campingpladser på Nordfyn: - Det er sgu lidt som at sælge en baby

Annonce