Annonce
Nordfyn

Sådan holder du fast: 11 tips til at nå dit mål

Coach Susanne Lemming gav deltagerne en peptalk om, hvordan de bedst holder fast i de mål, de sætter sig. Foto: Betty Rasmussen
Deltagerne i "Veflinge liv og fællesskab taber et ton" fik en række gode råd til, hvordan de kan holde fast i målet om vægttab, bedre kondition eller andre personlige mål.

Susanne Lemming er uddannet coach og deltager selv i nogle af aktiviteterne i det fælles projekt blandt Veflinge-borgere om samlet at tabe et ton i løbet af to år. Søndag var anden gang, deltagerne kunne blive vejet og testet, og her gav Susanne Lemming tilhørerne en peptalk om, hvordan de holder fast i deres mål.

Her får du et uddrag:

Annonce

1) Øg din bevidsthed

Tænk over, hvad du tænker. Selv om du er meget motiveret for at gå i gang med det mål, du har sat dig, kan de tanker, du gør dig om det, medføre, at du aldrig kommer i gang. Tal positivt til dig selv.

2) I må ikke tænke på lyserøde elefanter

Mange mennesker har mere fokus på, hvad de ikke vil have, end hvad de gerne vil have. Eller hvad de ikke kan lide, frem for hvad de kan lide. Udfordringen er, at vores underbevidsthed har svært ved at forstå ordet ikke. Så væn dig til at tænke på, hvad du gerne vil.

3) Tænk i muligheder

Vores hjerne har et filter, der filtrerer tanker fra din underbevidsthed ind i bevidstheden. Jo mere, du kan tænke i muligheder og på, hvad der kan gå godt, jo større sandsynlighed er der for, at du får succes med dine mål.

4) Find mening

Hvis du ikke kan se en mening eller en værdi ved dit mål, er det sikkert svært at være motiveret for at komme i gang. Find ud af, hvilken forskel dit mål vil gøre for dig, Skriv det på et stykke papir og hæng det op, så du ser det hver dag.

5) Find balance

Hvis du gerne vil tabe dig eller træne op til noget, er det svært at holde fokus på dit mål, hvis dine tanker er et andet sted. Hvis der er problemer på hjemmefronten, på arbejde, rod i økonomien. Så hvis du ikke er i balance, er det vigtigt at finde ud af, hvad der skal til, for at du kommer i balance.

6) Visualiser dit mål

Se dig selv stige om bord på flyet til dit livs rejse, løbe over målstregen til dit første løb eller købe tøj i den størrelse, du drømmer om at kunne passe.

7) Chunking

Ingen kan spise en elefant i én mundfuld. Chunking handler om at dele elefanten op i bidder. Lav delmål, der er realistiske at nå og beløn dig selv, når du når et delmål.

8) Handling

Hvis du skal gøre noget, så gør det med det samme, mens du er topmotiveret og ikke om tre-fire dage. En dårlig vane skal altid erstattes af en sund vane, så du ikke bare holder op med noget, men gør noget godt for dig selv i stedet. I stedet for at spise slik, spis et æble.

9) Hold fokus

Hvis du køber ind på vej hjem fra arbejde og har lyst til noget sødt, så skriv "hvorfor" på håndryggen, så du ser det, hver gang, du rækker ud efter en vare. Eller hæng den for stramme kjole frem, så du ser den hver dag.

10) Tag ansvar

Vi har alle nogle valg, og vi er nødt til at tage ansvar for det, vi vælger.

11) Bed om hjælp og støtte

Du behøver ikke at gøre det hele selv. Alliér dig med en partner eller en veninde/ven. Deltag på et hold.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Annonce