Annoncørbetalt indhold

Sådan holder du dig varm med outdoor tøj

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Er du typen der elsker at bruge tid udendørs og nyder godt af lange vandreture, så er du nok en af dem, der har været ekstra glade for at vi nu endelig er gået ind i foråret, der byder på stigende temperaturen. Men lade dig endelig ikke narre. Vejret kan være utrolig lunefuldt i denne tid - hvor den ene dag kan byde på høj solskin og 16 grader og den anden dag byde på slud. Derfor er det stadig relevant at tænke over, hvilket outdoor tøj du hopper i, når du skal ud og vandre, og hvilket udstyr du tager med på turen.

Her får du det bedste råd til at holde dig dejlig varm på din næste vandretur med tre-lagsprincippet.

Annonce


Klæd dig efter tre-lagsprincippet 

Din krop fungerer allerbedst, når den har en temperatur på 37 grader. For at din krop kan holde denne temperatur, skal der være balance mellem varmetabet og varmeproduktionen. Opstår der ubalance, så er det, at du enten begynder at fryse eller at have det for varmt. Begge dele kan gøre en ellers skøn vandretur til en ubehagelig oplevelse.

På en vandretur vil du opleve at temperaturen vil svinge meget, og derfor kan det være godt at være klædt på i flere lag, så du hurtigt kan tage tøj af og på afhængig af temperaturen. Her kan man med fordel følge tre-lagsprincippet, hvor du ifører dig tre tynde lag tøj.


Første lag

Dit inderlag bør bestå af et materiale, som du ånder godt i, således at sveden transporteres væk fra huden, og du undgår at blive kold. Her kan du for eksempel vælge at iføre dig et tyndt lag uld, som holder godt på varmen. Dog er uld ikke det mest åndbare. Alternativt kan du vælge kunstfibre, som er meget åndbart, men derimod ikke holder lige så godt på varmen, som ulden gør.

Noget du for alt i verden skal undgå at bruge som inderste lag er bomuld. Bomuld holder på fugten, og du vil derfor risikere hurtig at blive kold.


Andet lag 

Dit mellemste lag skal være varmt, let og åndbart. Dette lag kan man også kalde for et “pauselag”, da du mest af alt bruger det, når du står stille og holder pause på din tur. Under meget kolde omstændigheder er det selvfølgelig også brugbart på selve gåturen. Her er en uldtrøje eller en fleecetrøje ideel, da de både varmer og ånder godt.


Tredje lag

Det sidste lags vigtigste funktion er at holde dig tør og beskytte dig mod vinden. Derfor er det en fordel, at gå efter et yderlag der er både vand - og vindtæt. Det er en ekstra fordel, hvis det er en jakke af slidstærkt materiale og som har gode lommer til praktiske remedier som kort og kompas.

Her er skaljakker et godt valg, da de tilmed er åndbare. Som et billigere alternativ kan man også vælge en regnjakke.

Du kan med fordel også anskaffe dig et par outdoor-bukser, som også kan være med til at holde dig varm og tør på dine vandreture her i foråret.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.