Annonce
Erhverv

Sådan har it-virksomhed fået fuld valuta for firedages arbejdsuge

Abtion har indkøbt specielle ure, der især bruges under møder, som i det nye system som udgangspunkt ikke varer længere end tyve minutter. Og som i øvrigt er blevet markant færre. Arkivfoto: Nils Svalebøg
It-virksomheden Abtion gik i gang med projekt firedages uge 1. september og har løbende drejet på nogle håndtag for at få arbejdsdagen til at glide endnu lettere

Brødtekst

Annonce

1 Synkroniseret frokost

Frokosten er blevet synkroniset, så alle holder frokost klokken 11.30. Abtion har medarbejdere siddende i både Odense og København, og de arbejder ofte parvis, men før synkroniseringen holdt fynboerne som udgangspunkt tidligere frokost end københavnerne, og det betød, at de teams, der arbejdede på tværs af landet, gik skævt af hinandens frokosttider. Mødetidspunktet er stadig fleksibelt - man kan møde mellem klokken 7.30 og 9 - og det bliver der ikke pillet ved.

2 Biblioteksstemning

Abtion har indført biblioteksstemning hver morgen. Det betyder, at alle er ekstra opmærksomme på at være stille, fra de møder til klokken 11.30. Tiltaget har set dagens lys, fordi flertallet arbejder mest intensivt og bedst i dagens første timer, og det er blevet indført, fordi flere medarbejdere i de ugentlige trivselsundersøgelser havde gjort opmærksom på, at støjniveauet engang imellem var generende.

3 Ugentlig trivselsundersøgelse

Hvordan tager medarbejderne imod firedagesugen og de effektiviseringer, der skal til for at få den til at køre? Det har Abtion valgt at spørge sine it-udviklere, designere og programmører om én gang om ugen i en trivselsundersøgelse, der er anonym, så der er helt frit slag for at kritisere eller være mod flertallet. Det er blandt andet den ugentlige trivselsundersøgelse, der har ført til, at der er indført biblioteksstemning hver morgen og formiddag. Førhen blev trivselsundersøgelserne gennemført en gang hvert halve år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce