Annonce
Erhverv

Sådan har it-virksomhed fået fuld valuta for firedages arbejdsuge

Abtion har indkøbt specielle ure, der især bruges under møder, som i det nye system som udgangspunkt ikke varer længere end tyve minutter. Og som i øvrigt er blevet markant færre. Arkivfoto: Nils Svalebøg
It-virksomheden Abtion gik i gang med projekt firedages uge 1. september og har løbende drejet på nogle håndtag for at få arbejdsdagen til at glide endnu lettere

Brødtekst

Annonce

1 Synkroniseret frokost

Frokosten er blevet synkroniset, så alle holder frokost klokken 11.30. Abtion har medarbejdere siddende i både Odense og København, og de arbejder ofte parvis, men før synkroniseringen holdt fynboerne som udgangspunkt tidligere frokost end københavnerne, og det betød, at de teams, der arbejdede på tværs af landet, gik skævt af hinandens frokosttider. Mødetidspunktet er stadig fleksibelt - man kan møde mellem klokken 7.30 og 9 - og det bliver der ikke pillet ved.

2 Biblioteksstemning

Abtion har indført biblioteksstemning hver morgen. Det betyder, at alle er ekstra opmærksomme på at være stille, fra de møder til klokken 11.30. Tiltaget har set dagens lys, fordi flertallet arbejder mest intensivt og bedst i dagens første timer, og det er blevet indført, fordi flere medarbejdere i de ugentlige trivselsundersøgelser havde gjort opmærksom på, at støjniveauet engang imellem var generende.

3 Ugentlig trivselsundersøgelse

Hvordan tager medarbejderne imod firedagesugen og de effektiviseringer, der skal til for at få den til at køre? Det har Abtion valgt at spørge sine it-udviklere, designere og programmører om én gang om ugen i en trivselsundersøgelse, der er anonym, så der er helt frit slag for at kritisere eller være mod flertallet. Det er blandt andet den ugentlige trivselsundersøgelse, der har ført til, at der er indført biblioteksstemning hver morgen og formiddag. Førhen blev trivselsundersøgelserne gennemført en gang hvert halve år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];