Annonce
Erhverv

Sådan har it-virksomhed fået fuld valuta for firedages arbejdsuge

Abtion har indkøbt specielle ure, der især bruges under møder, som i det nye system som udgangspunkt ikke varer længere end tyve minutter. Og som i øvrigt er blevet markant færre. Arkivfoto: Nils Svalebøg
It-virksomheden Abtion gik i gang med projekt firedages uge 1. september og har løbende drejet på nogle håndtag for at få arbejdsdagen til at glide endnu lettere
Annonce

Brødtekst

1 Synkroniseret frokost

Frokosten er blevet synkroniset, så alle holder frokost klokken 11.30. Abtion har medarbejdere siddende i både Odense og København, og de arbejder ofte parvis, men før synkroniseringen holdt fynboerne som udgangspunkt tidligere frokost end københavnerne, og det betød, at de teams, der arbejdede på tværs af landet, gik skævt af hinandens frokosttider. Mødetidspunktet er stadig fleksibelt - man kan møde mellem klokken 7.30 og 9 - og det bliver der ikke pillet ved.

2 Biblioteksstemning

Abtion har indført biblioteksstemning hver morgen. Det betyder, at alle er ekstra opmærksomme på at være stille, fra de møder til klokken 11.30. Tiltaget har set dagens lys, fordi flertallet arbejder mest intensivt og bedst i dagens første timer, og det er blevet indført, fordi flere medarbejdere i de ugentlige trivselsundersøgelser havde gjort opmærksom på, at støjniveauet engang imellem var generende.

3 Ugentlig trivselsundersøgelse

Hvordan tager medarbejderne imod firedagesugen og de effektiviseringer, der skal til for at få den til at køre? Det har Abtion valgt at spørge sine it-udviklere, designere og programmører om én gang om ugen i en trivselsundersøgelse, der er anonym, så der er helt frit slag for at kritisere eller være mod flertallet. Det er blandt andet den ugentlige trivselsundersøgelse, der har ført til, at der er indført biblioteksstemning hver morgen og formiddag. Førhen blev trivselsundersøgelserne gennemført en gang hvert halve år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce