Annonce
Danmark

Sådan har DF-toppen reageret på hård kritik fra Vistisen

Anders Vistisen blev valgt til Dansk Folkepartis hovedbestyrelse på en programerklæring om at partiet skal reformeres. Forleden satte han spørgsmålstegn ved partiets ledelse. Foto: Cecilie Dahl/Ritzau Scanpix
Anders Vistisen, hovedbestyrelsesmedlem i DF tidligere gruppeformand i EU-parlamentet, har sendt chokbølger gennem sit parti med et opsigtsvækkende interview til avisen Danmarks politiske redaktør Thomas Funding. Læs her, hvordan DF-toppen har reageret:

.

Pia Kjærsgaard, partistifter:

Pia Kjærsgaard, stifter af Dansk Folkeparti. Foto: Ritzau/Scanpix

- Det er møghamrende irriterende og dræbende. Vi er mange politikere og lokalfolk, der arbejder på at få noget godt ud af partiet igen, og så kommer der sådan en melding.

- Det gavner ikke partiet, det er børnelærdom. Sådan var det ikke i min formandsperiode og heller ikke i Kristian Thulesen Dahls. Det er kun for at skade partiet, det kan ikke være andet. Det er meget beklageligt for at sige det mildt.

- Jeg kan mærke på mig selv, at det gør mig faktisk meget ked af det, og det, tror jeg et eller andet sted, kan gøre indtryk. Man er ikke bare irriteret og arrig, men jeg bliver også ked af det, siger hun.

Til Ritzau

Søren Espersen, næstformand:

Søren Espersen, næstformand i Dansk Folkeparti. Foto: Ritzau/Scanpix

- Vi er et parti, hvor vi kritiserer internt. Aldrig offentligt. Der kan ske det, at vi nu sidder og snakker om en stor krise i DF på baggrund af noget, der er kommet i Avisen Danmark. Der er ikke krise - ikke før Avisen Danmark udkom i dag. Der er ikke krise.

Til Berlingske

Peter Skaarup, gruppeformand:

Peter Skaarup, gruppeformand for Dansk Folkeparti. Foto: Ritzau/Scanpix

- Jeg mener ikke, at DF flakker rundt, som det bliver udtrykt, og vi vil altid gerne diskutere kursen, når vi lægger linjen, men det skal ske internt. Sådan har det altid været, og sådan er det fortsat.

- Derfor synes jeg, at det er ærgerligt, at det skal foregå på den måde, og det vil Vistisen også få at vide af hovedbestyrelsen.

Til Ritzau

Det sagde Anders Vistisen i avisen Danmark:

Anders Vistisen, hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Folkeparti. Foto: Ritzau/Scanpix

- Det er som om, man har ramt en mur med 120 km/t, men man slingere videre, uden man egentlig har taget nogle ret grundlæggende ting op til revision.

- Nogle vælgere oplever måske, at andre i partiet har en større troværdighed på udlændingespørgsmålet end Kristian Thulesen Dahl. Nogle vælgere har været i tvivl om, hvor hård han egentlig er på den værdipolitiske dagsorden.

- Jeg synes helt klart, at man har forsømt politikudviklingen. Jeg tror ikke, at man har en kultur eller et ønske om at bruge politikudvikling som et aktivt redskab.

På spørgsmålet om, hvorvidt Anders Vistisen mener, at Kristian Thulesen Dahl er den rette leder af partiet:

- Det er jo ikke sådan, at jeg har andre kandidater. (...) Det skal da ses som en meget klar opfordring til ledelsen om at tage et meget klart standpunkt i forhold til, hvad der skal ske nu.

Til avisen Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce